Teniserka i trener TAŽ-a na finalnom turniru zimskog prvenstva Evrope

Izvor: JužneVesti.com, 04.Feb.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniserka i trener TAŽ-a na finalnom turniru zimskog prvenstva Evrope

Plasman na finalni turnir Vinter kupa, na kome će se naći 8 najboljih evropskih selekcija, izborile su reprezentacije Srbije do 14 i 16 godina, a ovom uspehu su doprineli i trener niške Teniske akademije Živković Dejan Marinković i teniserka istog kluba Lola Radivojević.

Nastup na zimskom prvenstvu Evrope oba tima obezbedila su putem kvalifikacija, u kojima im je učinak od po dve pobede i jednog poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << doneo prolaznu drugu poziciju.

Predvođene Marinkovićem kao selektorom, srpske teniserke do 16 godina savladale su Španiju i domaćina Portugal, a izgubile od Italije. Ipak, poraz u finalu im nije mnogo naškodio, pa su Srpkinje obezbedile “kartu” za francuski Brest, u kome će igrati od 15. do 17. februara.

Njihove dve godine mlađe “koleginice” u Bugarskoj su savladale Tursku i Holandiju, a u finalu izgubile od Rumunije, u meču u kome se sve do trećeg seta dubla pobednik nije mogao nazreti.

U njemu je jedan od aktera bila i Radivojević, a Rumunkama je pripao "triler" pošto su osvojile poslednji set sa 10:8. Oba tima nastupiće na završnom turniru, koji se od 15. do 17. februara održava u češkom mestu Rakovnik.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.