Sve sam radio, sve sam pokušavao... Novaka nikada nisam mogao da pobedim

Izvor: B92, 07.Jul.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sve sam radio, sve sam pokušavao... Novaka nikada nisam mogao da pobedim"

Sada već bivši kiparski teniser Markos Bagdatis pohvalno je pričao o Novaku Đokoviću.

Bagdatis je Novaka okarakterisao kao najtežeg protivnika u karijeri.

Kipranin je porazom u prvom kolu Vimbldona okončao bogatu karijeru, a o Novaku, koji ima 8 pobeda u isto toliko mečeva protiv njega, imao je samo reči hvale.

"Nikada ga nisam pobedio. Novak i ja smo kopija jedan drugog, ali je on bolji od mene deset puta u svim aspektima. Nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisam pronalazio rešenje. Pokušavao sam da budem agresivniji, ali sam uvek gubio... Nekada i 6:4 u trećem setu, nekada 7:5 u petom... Nisam mogao da ga pobedim", izjavio je Bagdatis za L'Ekip.

Markos je ubedljivo najveći teniser kojeg je Kipar ikada imao, a u toj zemlji se interesovanje za "belim sportom" povećalo tokom njegove karijere.



"Znate, tenis je sada drugi najpopularniji sport na Kipru, posle fudbala. Hiljade dece se prijavilo na brojne nove akademije kada sam ja postao uspešan",
istakao je 34-godišnjak.

On veruje da je svojim uspehom poslao snažnu poruku deci u domovini.



"Mislim da je najbitnije da svojim delima drugima ulijete nadu i to je oduvek bila poruka koju sam želeo da pošaljem – da svako ko veruje u sebe može sve da postigne. To što sam ja uradio to što sam uradio, a došao sam iz jako male zemlje, to je pravi pokazatelj",
izjavio je Bagdatis i zaključio:

"To je poruka kakvu je Grčka poslala na Evropskom prvenstvu 2004. u Portugalu. Oni su mu pomogli da verujem da je sve moguće".
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BIO MI JE NAJTEŽI PROTIVNIK U KARIJERI: Bagdatis posle odlaska u penziju poslao MOĆNU poruku Novaku

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2019

Veliko rivalstvo Đokovića i harizmatičnog Kipranina...Markus Bagdatis, penzionisani kiparski teniser, pohvalno je govorio o Novaku Đokoviću, nakon što je odlučio da okonča karijeru posle ispadanja na Vimbldonu. Bagdatis je istakao da mu je Novak bio najteži rival tokom karijere, a o tome svedoči...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.