Stiglo zvanično objašnjenje: Evo zašto se Đokovićev humanitarni turnir neće održati u Crnoj Gori!

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2020, 17:17

Stiglo zvanično objašnjenje: Evo zašto se Đokovićev humanitarni turnir neće održati u Crnoj Gori!

Molimo sve aktere da se uzdrže od politizacije ove odluke, jer time samo nanosimo štetu ne samo sportu - rekao je Đorđe Đoković Humanitarni teniski turnir „Adria Tur”neće biti održan u Crnoj Gori. Organizacioni odbor regionalnog sportskog događaja doneo je danas ovu odluku uprkos želji i naporima da se 27. i 28. juna najveće teniske zvezde u regionu okupe u Crnoj Gori. Dva grada su bila u opticaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << - Tivat i Budva.- Nedeljama unazad smo pokušavali da pronađemo način da sve organizujemo i priredimo spektakl za sve ljubitelje sporta. Izazova je bilo više, počev od činjenice da građani Srbije nisu na spisku Instituta za javno zdravlje Crne Gore i samim tim ne možemo da putujemo u Crnu Goru. Nadali smo se da će ova mera biti promenjena, ali to se još nije desilo. To je nepremostiva prepreka, jer je broj članova našeg tima veliki, a bez njih nismo u mogućnosti da sve tehničke detalje besprekorno sprovedemo. Naša ideja je bila da igramo na šljaci koja bi samo za tu priliku bila uvežena i postavljena na atraktivnoj lokaciji u jednom od primorskih gradova, kao i da sve prateće detalje - tribine, konstrukcije i druge elemente donesemo i postavimo, a sve zbog strogih standarda koji pratimo- rekao je Đorđe Đoković.PROČITAJTE JOŠ: Crnogorci NEĆE NOVAKA: Đokovićev turnir se neće održati u komšiluku! Direktor “Adria tura” je pojasnio dodatne probleme.- Uz sve to bilo je potrebno da organizujemo dolazak sudija, linijskih sudija, pratećeg osoblja, brojnih stručnih lica. Takođe, treba znati da su i drugi brojni detalji vezani za organizaciju jednog ovakvog događaja, a koje nemamo na raspolaganju u Crnoj Gori i to otežava priređivanje "Adria Tour" na očekivanom nivou. Ali, to jednostavno sada nije moguće i zato smo odlučili da donesemo odluku o otkazivanju turnira u ovoj državi, jer vremena za čekanje više nemamo.Nadaju se da će se stvari promeniti uskoro.- Uvereni smo da će se prilike promeniti i da će u nekom narednom periodu Crna Gora biti naš domaćin. Molimo sve aktere da se uzdrže od politizacije ove odluke, jer time samo nanosimo štetu ne samo sportu, već i našoj ideji da promovišemo dobre vrednosti, fer plej, humanitarni rad i zajedništvo u čitavom regionu - zaključio je Đorđe Đoković.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Adria Tour se neće igrati u Crnoj Gori

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2020

Humanitarni teniski turnir Adria Tour neće biti održan u Crnoj Gori, saopštili su danas organizatori...Organizacioni odbor regionalnog sportskog događaja doneo je tu odluku uprkos želji i naporima da se 27. i 28. juna najveće teniske zvezde u regionu okupe u Crnoj Gori, preneli su beogradski mediji..."Nedeljama...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.