Novak o ruskim piscima, Jeleninim kritikama i talentovanim Japancima

Izvor: B92, 26.Maj.2022, 14:30

Novak o ruskim piscima, Jeleninim kritikama i talentovanim Japancima

Na konferencijama srpskih tenisera ovih dana postavljalo se pitanje koje nema veze sa belim sportom.

Tiče se knjiga, odnosno da li i šta naši predstavnici na Rolan Garosu čitaju.

Novaka Đokovića trenutno najviše zanima tema psiho-fizičkog zdravlja.

"Trenutno čitam ruske pisce, ali ne one koji su poznati, već one manje poznate. Streljnikova se zove spisateljica koja piše o različitim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tehnikama i metodama koje se mogu koristiti da bi bio u što optimalnijem zdravlju. Recimo, knjiga koju sada čitam se tiče različitih tehnika disanja, pa objašnjava u prvom delu knjige fiziologiju i anatomiju, prosto, kako uopšte izgleda sistem disanja, određene metode i tehnike koje mogu da se koriste da se poveća nivo energije, da se smiriš, opustiš i tako dalje. Mene jako interesuje ta oblast zdravlja u svakom pogledu, psihofizičkom, emotivnom, duhovnom, pa uglavnom tu literaturu volim da čitam. Žena me uvek kritikuje da ponesem sa sobom mnogo više knjiga nego što stignem da pročitam. Nosim sigurno jedno desetak knjiga čak i ako idem na samo dve nedelje. Jednostavno, volim da imam jer mi raspoloženje varira iz dana u dan, pa onda volim da čitam više knjiga, u zavisnosti kako se osećam", rekao je Đoković.

Za razliku od Novaka, Filipa Krajinovića knjige previše ne interesuju.

O tome šta čita Olga Danilović vidite OVDE, a šta Aleksandra Krunić OVDE.

Porodica je Đokoviću na prvom mestu, a nezaobilazna tema na turnirima je njegov sin Stefan.

"Interesantno, ja sam ga čak i za vreme polufinalnog meča čuo, njegov smeh. Otac sam mu, pa prepoznajem. Nije bio toliko zainteresovan da gleda koliko da igra tenis, pa mi je drago što je imao šansu da igra, imao je sparing partnere, decu sa kojima je mogao da igra. Bili su naši gosti Japanci, dva brata, od 6 i 8 godina, na turniru u Beogradu, zaista su vrlo talentovani, čak je i Muratoglu prokomentarisao koliko su talentovani. Baš smo komentarisali kako nismo videli odavno tako talentovanu decu u tom uzrastu. Stefan je zajedno sa njima po ceo dan bio na terenu, to je ono što ga čini srećnim i što mu donosi radost i veselje, što mene kao teniskog tatu ispunjava. Ako želi ceo dan da igra neka igra", rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.