Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 18:10

Sjajan otpor Olge Danilović, ali na kraju bolan poraz: Mnogo mi je žao što nisam dobila danas

Teniserke Kanade povele u plej-ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa

Posle preko dva i po sata borbe (155 minuta) Olga Danilović je na startu plej-ofa pretrpela poraz od Kanađanke Lejle Fernandes. Vodila se velika borba u dvorani "Ibar" u Kraljevu, ali je srpska teniserka ipak izgubila - 1:2 (5:7, 6:4, 4:6).

Kanađanke su u Srbiju stigle bez najbolje teniserke >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bjanke Andreesku, ali su ipak stigle do prvog poena u borbi za plasman na kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King Kupa.

Danilovićeva se dosad nije sastajala sa 72. teniserkom sveta i od početka se mučila sa dve godine mlađom Lejlom Fernandes, koja je na startu stigla do brejka, povela sa 2:0, ali je Olga uspela da vrati brejk i potom izjednači. Bila je na dobrom putu sve do osmog gema, kada je opet izgubila servis i omogućila Kanađanki da povede sa 5:3. Ipak, kada je Fernandesova bila na pragu uzimanja seta, srpska teniserka je uspela da vrati brejk i ponovo da poravna. Servirala je potom za taj-brejk, ali je ipak posle 57 minuta set pripao Kanađanki.

Na startu drugog seta razmena brejkova, da bi u sedmom gemu Danilovićeva još jednom uzela servis protivnici, ali je ovog puta uspela i da ga potvrdi, pa je povela sa 5:3. Iskoristila je potom prvu set loptu i posle 6:4 izjednačila. Delovalo je da bi mogla i do preokreta, ali je poklekla u odlučujućem setu, Fernandes je povela sa 4:1 i na kraju slavila.

Danilovićeva je kroz suze posle meča izjavila da joj je jako žao zbog poraza i da joj je nedostajalo sreće.

"Mislim da sam odigrala odličan meč bez obzira na krajnji rezultat. Servis me nije služio dobro... U trećem setu presudilo je par linija na riternu. Dve-tri lopte, sreća na njenoj strani. Generalno sam zadovoljna, čak i ovim mečom. Mnogo mi je žao što nisam dobila danas. Pokušaću da se spremim za sutra, naravno ako budem igrala. Nije uobičajeno za mene da igram u ovakvim uslovima, ali šta je tu je".

U drugom meču prvog dana sastaju se Nina Stojanović i Rebeka Marino.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Sjajan otpor Olge Danilović, ali na kraju bolan poraz: Mnogo mi je žao što nisam slavila danas

Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021

Teniserke Kanade povele sa 2:0 u plej-ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa..Posle preko dva i po sata borbe (155 minuta) Olga Danilović je na startu plej-ofa pretrpela poraz od Kanađanke Lejle Fernandes. Vodila se velika borba u dvorani "Ibar" u Kraljevu, ali je srpska...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.