Serena nije osvojila titulu, AP je proglasio sportistkinjom godine

Izvor: B92, 27.Dec.2018, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena nije osvojila titulu, AP je proglasio sportistkinjom godine

Američka teniserka Serena Vilijams proglašena je za najbolju sportistkinju u 2018. godini, po peti put u izboru agencije Asošijeted pres (AP).

Vilijams je ove sezone igrala finale Vimbldona i Ju-es opena posle neverovatnog povratka na WTA tur, i to u godini u kojoj je imala četiri operacije zbog ugrušaka krvi izazvanih posle porođaja u septembru 2017.

Ona je sada na samo korak od čuvene sportiskinje Bejb >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Didrikson Zaharis, koja je pet puta proglašavana za najbolju nakon uspešnih sezona u golfu, a jednom u atletici.

Vilijamsova je dobila 93 glasa u izboru američkih urednika i direktora, a iza sebe je ostavila gimnastičarku Simon Bejls sa 68 koja je dominirala sa četiri zlata na Svetskom prvenstvu. Treća na listi je košarkašica Arike Ogunbovejl, dok su snouborderka Kloe Kim i plivačica Keti Ledecki.

Sve sportistkinje osim Vilijamsove su u 2018. godini osvojile makar jednu titulu, dok je ona samo bila blizu osvajanja trofeja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.