SVI GLEDAJU U NJENE MASKE: Teniserka izazvala karambol na US openu, užasna priča joj se krije na licu

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2020, 18:43

SVI GLEDAJU U NJENE MASKE: Teniserka izazvala karambol na US openu, užasna priča joj se krije na licu

Njena misija je plemenita.

Japanska teniserka Naomi Osaka igraće meč polufinala na US Openu protiv Dženifer Brejdi, a ono što je zanimljivo je da u ovaj duel ulazi sa šestom različitom maskom na licu u svojoj misiji dodatnog naglašavanja borbe za pravo na jednakost.

Ponela je Osaka sedam maski sa sedam imena žrtava rasizma, za svako kolo od početka do kraja turnira po jednu.

Naomi Osaka keeps victims of racial injustice in spotlight >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << with US Open masks https://t.co/ET4MPfO3O0

— chrissjones (@chrissjones) September 9, 2020

Na najboljem putu je 22-godišnja teniserka da ih sve pokaže pred kamerama turnira u Njujorku svesna, kako je rekla nakon otvaranja, da ih nema ni izbliza dovoljno da predstavi sve nedužne žrtve policijske brutalnosti i rasne netrpeljivosti nad ljudima tamne puti.

Dve su još u torbi. Protiv Brejdi će izvaditi novu i nadati se da ime na njoj neće biti poslednje koje će da istakne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.