Ruše teniske terene, a investitora koji je ranije pretio da će da se spali, sada čuva policija

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruše teniske terene, a investitora koji je ranije pretio da će da se spali, sada čuva policija

Ograda je srušena i bageri uveliko ruše teniske terene izgrađene pre 15 godina kod Osnovne škole "Sveti Sava", a Zoran Manitašević koji ih je gradio sve posmatra iz obližnjeg kafića u prisustvu policije. Kaže da se oseća bespomoćno, jer tvrdi da je sve gradio po zakonu i da bi deca imala teren, a da se sve ruši bez ikakvog rešenja.

Uz asistenciju policije tereni kod OŠ "Sveti Sava" se ruše; >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << foto: JV/J. A. Da je rušenje neminovno pre nedelju dana je najavila Marina Živulović iz Građevinske inspekcije - jer tvrdi da je teren na gradskom zemljištu i da građevinska dozvola nije pravosnažna. Pre nedelju dana inspektori nisu uspeli da ih sruše, ali su danas dobili asistenciju policije.

Teren se uveliko ruši, a Manitašević kaže da su srušili ogradu, upali bagerima na teren i počeli da rade. Policija kaže da je vlasnik parcele bio vrlo korektan i da ovog puta nije pretio da će se politi benzinom.

Manitašević rušenje posmatra iz obližnjeg kafića, a sa njim je i policajac. Uz asistenciju policije tereni kod OŠ "Sveti Sava" se ruše; foto: JV/J. A.

Dobili su zvaničnu asistenciju policije, jutros su me sačekali ispred zgrade, priveli me i ne odvajaju se od mene, ne mogu da se sklonim od njih, niti od mene. Ne mogu da idem nigde, gde god krenem policija ide sa mnom. Kažu da nisam priveden, ali ne mogu da se krećem bez pratnje policije bilo gde - kaže Manitašević.

Uz asistenciju policije tereni kod OŠ "Sveti Sava" se ruše; foto: JV/J. A. Tvrdi da mu inspektori nisu pokazali rešenje o rušenju, već samo interni nalog, a sve zato što je parcelu, kako je ranije rekla Živulovićeva, gradio nepoznati investitor.

Potpuno sam bespomoćan, skoro da ne vidim put. Neću da izađem iz ovog poseda dok me fizički ne uklone - ističe investitor.

Njegov plan je da se ponovo žali Ministarstvu građevine, kao i da podnese krivične prijave zbog postupanja inspektora bez rešenja. Ipak, smatra da će i taj postupak biti beskonačan. Uz asistenciju policije tereni kod OŠ "Sveti Sava" se ruše; foto: JV/J. A.

Podsetimo, 98 miliona dinara je Manitašević uložio u ceo kompleks, a balon sala je već srušena pre dve godine.

Uz asistenciju policije tereni kod OŠ "Sveti Sava" se ruše; foto: JV/J. A.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.