Predala meč u Melburnu zbog zagađenog vazduha

Izvor: RTS, 15.Jan.2020, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predala meč u Melburnu zbog zagađenog vazduha

Slovenačka teniserka Dalila Jakupovič predala je meč kvalifikacija za Australijen open u Melburnu pri kraju drugog seta zbog gušenja, a koje je bilo uzrokovano izuzetnim zagađenjem vazduha u tom gradu.
Nemaju samo Beograđani ovih dana problema za zagađenim vazduhom, već istu muku muče i stanovnici Melburna, u ovom slučaju njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gosti.

Kao što već verovatno znate, Australija se već danima bori sa velikim požarima, a oni očekivano uzrokuju veliko zagađenje vazduha.
Toliko, da je slovenačka igračica tenisa Dalila Jakupovič zbog teškog disanja i gušenja morala da preda meč kvalifikacija za prvi grend-slem u sezoni.
Naime, ona je u finišu dugog seta meča sa Švajcarkinjom ,Štefani Vogel pri vođstvu od 1:0 u setovima i verovatnog ulaska u taj-brejk drugog seta (prednost na svoj servis na 5:6) dobila napad gušenja, te na kolenima dočekala pomoć lekara.
Reakcija je bila brza, Dalila je izvedena sa terena i u svlačionici je nastavljeno delovanje lekarskog tima.
"Zaista sam se uplašila da ću se srušiti. Nikada nisam imala problema sa disanjem. Zapravo volim toplotu, ali jednostavno više nisam mogla da dišem i jednostavno sam pala na pod", rekla je Jakupovič posle meča.
Ipak, u dalji tok kvalifikacija otišla je Vogel, ne svojom krivicom.
Australijen open počinje 20. januara, a organizatori se nadaju da će pre toga pasti najavljena i dugo očekivana kiša, i pomoći poboljšanju vkvaliteta vazduha u Melburnu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.