Požari u Australiji, pa pandemija koronavirusa – očekujem uskoro treći svetski rat

Izvor: RTS, 09.Apr.2020, 19:11

"Požari u Australiji, pa pandemija koronavirusa – očekujem uskoro treći svetski rat"

Predsednik ATP-a Andrea Gaudenci izjavio je da je u razgovoru sa najvećim asovima tog sporta razmatran cilj da se odigra što više turnira kada se završi pandemija koronavirusa.
Nekadašnji teniser istakao je da je cilj, kada to bude bilo moguće, odigrati što više turnira.

"Moramo da odigramo što je više turnira moguće u periodu koji bude moguć, kako bismo očuvali nagradne fondove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i rang-listu, ali, pre svega, kako bismo gledaocima doneli zabavu", rekao je Gaudenci za italijanske medije i dodao da je ideja da sezona počne krajem juna.
Predsednik ATP-a je početkom godine došao na funkciju i u dosadašnjem toku mandata se suočavao sa velikim problemima.
"Posle nekoliko godina udaljenosti od tenisa, video sam neke sjajne prilike koje su se otvorile za razvoj ove igre, ali ovo sigurno nije scenario kojem smo se nadali. Moj mandat je počeo požarima u Australiji, a onda se desila pandemija koronavirusa – očekujem da izbije treći svetski rat svakog momenta", rekao je Gaudenci.
On je potvrdio da je komunikacija između turnira i dalje loša, ali da organizatori Rolan Garosa neće snositi nikakve posledice jer su bez dogovora sa drugima "prebacili" turnir za septembar, nedelju dana posle Ju-Es opena i za vreme Lejver kupa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.