Novakov preokret za 17. trijumf nad Monfisom i finale u Dubaiju

Izvor: RTS, 28.Feb.2020, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakov preokret za 17. trijumf nad Monfisom i finale u Dubaiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je posle žestoke i dramatične borbe uspeo da savlada Francuza Gaela Monfisa 2:1 (2:6;7:6/10:8/6:1) i plasirao se u finale turnira u Dubaiju. U finalu turnira naš teniser će se sresti sa Stefanosom Cicipasom (subota, 16.00).
Prvi teniser sveta nije najbolje ušao u meč, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Monfis poveo u setovima, a potom i imao veliku šansu da meč reši u drugom setu, ali je Đoković uspeo da načini preokret i na kraju dođe do 17. pobede u međusobnim duelima koja ga vodi do finala turnira u Dubaiju.

U verovatno najboljem meču karijere Gael Monfis već na drugom servis gemu prvog tenisera sveta uspeva da načini brejk i dođe do prednosti od 3:1 u prvom setu.
Potom je nastavio sa sigurnom igrom da bi u finišu osvojio priliku i za novi brejk kojim sa 6:2 osvaja prednost od 1:0 u setovima.
Drugi set je još više obilovao žestokom borbom i obrtima. Francuz nastavlja sa sjajnom igrom, a Đoković ne uspeva da nađe pravo rešenje i Monfis opet u svom drugom servis gemu osvaja brejk za prednost. 
Ipak Novak se vraća u meč i u trećem servis gemu suparnika pravi brejk za izjednačenje, da bi posle 6:6 set otišao u taj brejk.
Monfis je u taj-brejku vodi sa 6:3, imao je tri meč lopte da prvi put u karijeri savlada Đokovića, ali jednostavno – Novak nije želeo da izgubi.

Đoković uspeva da set loptu pretvori u 10:8 i sa 7:6 u drugom setu izjednači na 1:1 i meč uvede u treći, odlučujući set.
U trećem setu već nije bilo mnogo neizvesnosti jer prvi teniser sveta već na startu osvaja dva brejka za ubedljivo vođstvo, a potom sigurno set i meč privodi kraju za plasman u finale.
U finalnom meču turnira u Dubaiju Novak Đoković će se sresti sa Stefanosom Cicipasom koji je u prvom polufinalu sa 2:0 (6:2; 6:3) eliminisao Danijela Evansa.
Finale turnira u Dubaiju na programu je u subotu od 16.00 časova po srednjoevropskom vremenu.
Tok meča: 
18.47 – Kraj meča, Novak osvaja treći set rezultatom 6:1 i ukupno sa 2:1 u setovima upisuje pobedu nad Monfisom.
18.36 – Novak pravi novi brejk i sada vodi sa 4:1 u odlučujućem setu.
18.28 – Bez izgubljenog poena Đoković dolazi do brejka. Monfis gubi snagu i koncentraciju, ovo je prilika za srpskog tenisera.
18.26 – Možda i najkvalitetnijim gemom na svoj servis Novak uzvraća i izjednačuje na 1:1 u trećem setu.
18.23 – Odlučujući set započeo je osvojenim servis gemom Monfisa.
18.16 - Đoković osvaja taj-brejk sa 10:8 za izjednačenje na 1:1 u setovima u meču sa Monfisom. Duel ide u treći, odlučujući set.
18.00 - Drugi set posle 6:6 biće odlučen u taj brejku.
17.44 - Novak osvaja čak dve brejk šanse na servis Monfisa koji uspeva da sačuva svoj gem za novo izjednačenje 5:5 u drugom setu.
17.37 - Pri 5:4 za Đokovića u drugom setu, Monfis servira za ostanak u setu.
17.23 - Đoković uzvraća brejkom. Na trećem servis gemu Monfisa Đoković uspeva da osvoji tri brejk šanse od kojih drugu pretvara u brejk za izjednačenje.
17.08 - Brejk za Monfisa. Francuz ponovo dolazi do čak tri brejk šanse na drugom servis gemu Đokovića i uspeva da na prvoj osvoji prednost od 2:1 u drugom setu. Servira da potvrdi prednost.
17.04 - I u drugom setu prvi na servisu je Novak Đoković koji osvaja svoj gem za 1:0.

16.58 - Gael Monfis vodi sa 1:0 posle prvog seta. Monfis sigurno servira, osvaja svoj servis gem i prvi set sa 6:2.
16.53 - Novi brejk za Monfisa. Francuz ponovo osvaja brejk za ubedljivo vođstvo od 5:2 i dervira za osvajanje prvog seta.
16.37 - Monfis osvaja svoj servis gem i potvrđuje prednost na 3:1.
16.32 - Brejk za Monfisa. Na drugom servis gemu Đokovića, posle veoma duge razmene od čak osamnaest poena, Monfis uspeva da dođe do dve brejk šanse od kojih drugu pretvara u vođstvo od 2:1 u prvom setu. Servira za potvrdu prednosti.
16.16 - Najbolji teniser sveta nije baš najbolje ušao u meč jer je sa nekoliko grešaka dozvolio Monfisu da dođe do brejk šanse ali je uspeo da je otkloni i potom sačuva svoj prvi servis gem za 1:0 u prvom setu.
16.10 - Počeo je polufinalni duel Novaka Đokovića i Gaela Monfisa.
16.04 - Đoković i Monfis su izašli na teren na zagrevanje i uskoro se očekuje početak meča. Prvi na servisu biće Novak Đoković.
 

Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: Hudinijev beg, sledi sjajno finale

Izvor: RTS, 28.Feb.2020

Nakon veoma uzbudljivog meča i pobede posle preokreta nad Gaelom Monfisom, Novak Đoković je izjavio da je Francuz u dva seta bio bolji teniser, ali da je iskustvo bilo presudno. . Odmah po završetu meča, Novak se složio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.