POTPUNA REVOLUCIJA U TENISU: U Londonu su na sastanku donete VAŽNE odluke za tenisere (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2017, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPUNA REVOLUCIJA U TENISU: U Londonu su na sastanku donete VAŽNE odluke za tenisere (FOTO)

Velike promene.

Održan je sastanak u Londonu na kojem je utvrđeno da se na Gren slem turnirima od 2019. godine vrati sistem sa 16 nosilaca umesto sadašnjih 32.

Pročitajte i:

Na mečevima će biti dozvoljena pauza između poena od 25 sekundi, ali će na terenu stajati sat koji će odbrojavati vreme. Ko, od servera, ne bude za 25 sekundi otpočeo novu razmenu udaraca, biće sankcionisan prvo opomenom, a u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ponavljanja prekršaja i oduzimanjem poena.

Nice improvements to the Grans Slams:

- shot clock at AO 2018 + 25 seconds between points

- enforcement of the warmup rule

- prize $ change for late withdrawals

- first-round retirements will be investigated and can be fined.

As of 2019: 16 seeds instead of 32 pic.twitter.com/uaJbYxco2X

— BATennisWorld (@BATennisWorld) November 21, 2017

Striktno će se primenjivati i rutina pre početka meča, minut za ulazak, pet minuta zagrevanja, minut pripreme za start meča, a kršenje tog vremenskog okvira povlačiće kaznu do 20.000 dolara!

Proteklih godina bilo je mnogo slučajeva kada su povređeni igrači samo izlazili na teren u prvim rundama kako bi zaradili novac. Zato je sada doneta odluka da svaki teniser koji se povuče od četvrtka do žreba u petak ima pravo na 50 odsto nagrade za poraz u prvom kolu, dok će preostalih 50 odsto ići “srećnom gubitniku“ koji uđe u žreb.

Oni koji uprkos tome izađu na teren i “igraju ispod profesionalnih standarda“ mogu da budu kažnjeni.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Tenis,   London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.