OVAKO SU IZNOSILI TELA U KOMADIMA IZ KUĆE STRAVE! Belivuk nije uspeo da ukloni sve tragove - pažnja sada usmerena na JEDNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 22:05

OVAKO SU IZNOSILI TELA U KOMADIMA IZ KUĆE STRAVE! Belivuk nije uspeo da ukloni sve tragove - pažnja sada usmerena na JEDNO

Forenzički timovi uveliko rade analize DNK tragova iz kuće smrti Veljka Belivuka u Ritopeku.

Ovih tragova je mnogo, a ostavili su ih članovi Belivukove ekipe po celoj kući. Među njima su i biohemijski dokazi o boravku žrtava srpskog ogranka "kavačkog klana" u ovoj vikendici, iz koje nikad nisu izašli. Otkriveno je kako je izgledala soba smrti u ovoj vikendici neposredno posle ulaska inspektora i forenzičara u tu tajnu prostoriju, sakrivenu iza posebne pregrade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U sobi su, između ostalog, teniske torbe, u kojima su ubice iznosile delove tela ubijenih rivala, najlonske trake, kojima su uvijali ostatke likvidiranih ljudi, hemijska sredstva za čišćenje tragova krvi, motor za mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su sitnili delove tela.

Forenzičari su posebnu pažnju posvetili i odlivnom kanalu kojim je oticala krv ubijenih, kao i zidovima na kojima su ostale kapljice krvi žrtava. Iako je soba neposredno posle poslednjeg zločina prekrečena, tragovi na zidovima su se probili kroz nanetu boju.

- Sve nam je to palo u ruke kad smo otkrili ovaj bunker u vikendici. Ekipa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čistila je za sobom tragove zločina, ali nisu uspeli sve da uklone. Oni su naslutili posle saslušanja Belivuka odmah po povratku iz Crne Gore da im se nešto sprema. Naravno, stavili smo ih na mere i nismo to prikrivali. Njih je počela da drma nervoza i panično su nastavili s uklanjanjem dokaza u nekoliko objekata. U pažljivo odabranom trenutku pohapsili smo one ka kojima su nas vodili dokazi - objašnjava izvor iz istrage i dodaje da spisak uhapšenih nije konačan.

Forenzički tragovi ostali su i na oružju zaplenjenom u vikendici. Da podsetimo, ekipa Velje Nevolje uskladištila je ovde, osim desetina pištolja i pušaka, i mitraljez i snajper. Otisci prstiju ostali su i na najlonima u kojima je oružje bilo zapakovano. Pod mikroskopima i hemijskim reagensima forenzičara našli su se mašina za mlevenje mesa, gumene rukavice, kao i hirurško odelo, koje je takođe tamo zatečeno. To su samo neki od materijalnih dokaza koje je prikupila policija u saradnji s tužilaštvom.

Ukrajinski portal Slidstvo.info istražio je pokušaj ubistva Radoja Zvicera u Kijevu. Detaljno je opisan put ekipe srpskih i crnogorskih napadača, kao i njihovo hapšenje. Policajac Rostislav Černobrivi osumnjičen je da je pružio logističku podršku uhapšenim srpskim državljanima Milanu Brankoviću (31) i Petru Jovanoviću (46), kao i Crnogorcima Emilu Tuzoviću (30) i Stefanu Đukiću (30).

Ukrajinske vlasti su saopštile da su dvojica osumnjičenih uspela da pobegnu. Zvicer je pogođen s tri hica u grudi u sačekuši ispred zgrade u Kijevu u kojoj je živeo sa suprugom i decom. Ukrajinski novinari navode da su napadači na njega pucali kad se vraćao iz šetnje sa decom i da ga je spasla supruga Tamara, koja je iz pištolja zapucala na njih. Zato ga nisu overili, već su pobegli. Zvicer se potom vratio u Crnu Goru, a kad je dobio dojavu da će biti uhapšen, pobegao je u Južnu Ameriku.

Od petnaestak nestalih ljudi suprotstavljenih "kavačkom klanu" i ekipi Veljka Belivuka, u vikendici je likvidirano najmanje četvoro. Policija nema dilemu da je tu mučen i ubijen i Milan Ljepoja iz Niša, koji je, kao i ostale žrtve, na prevaru namamljen u Ritopek da bi Belivuk ispunio zadatak koji mu je postavio šef "kavčana" Radoje Zvicer. Nevolji je, naime, naređeno da se osveti Ljepoji jer je isplanirao atentat na Zvicera u Kijevu. Ljepoja je to morao da plati glavom.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.