Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSTVAREN DEČJI SAN Kako je došlo do meča banjalučkog “Noleta” (8) i slavnog Đokovića

Dečak Novak Jaćimović (8), koji je sa je slavnim srpskim teniserom Novakom  Đokovićem zaigrao na “Australijan openu”, osvojio je mnoga srca.

Simpatični Novak, koji sa roditeljima i sestrom živi u Pertu u Australiji veliki je ljubitelj tenisa i svog imenjaka. Roditelji ovog dečaka poreklom su iz Banjaluke.

Mali Novak je je i dan nakon meča uzbuđen i kaže da je presrećan. Mama je, kako je ispričao, zaslužna za to što je došao do Novaka Đokovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer se progurala bliže terenu. Od Đokovića je dobio kačket koji je potpisao uz čestitke za igru uz konstataciju: “Navijao sam za tebe”.

Mali Novak tenis trenira od treće godine, u Pertu ga trenira Ljupko Ristić. Jedino na šta se mali teniser požalio je da mu je šampinov reket bio težak, te da će za naredni put poneti svoj i odigrati mnogo bolje.

Novakova majka Snežana Pokrajac Jaćimović još uvek je pod utiskom. U izjavi za ATV je ispričala da je veliki fan Novaka Đokovića te da ga bodri od njegove 15 godine. Kako je veliki fan srpskog tenisera tako je, kaže, i pala odluka da sinu daju ime Novak.

Snežana priča da je bodrila Đokovića na teniskim mečevima. Ostvarila joj se velika želja da njen sin zaigra sa srpskim teniserom.

- Ovog puta sam odlučila da uradim sve što je u mojoj moći, da se proguram i da budem najglasnija da nas Novak primeti. On je, kaže, verovatno video u Novakovim očima tu želju, kako prati njegov trening. Samo je došao i digao ga preko ograde - ispričala je Novakova majka uz konstataciju da im se ostvario san.

Ponosan je i otac Aleksandar Jaćimović koji je rodom iz Banjaluke. Kaže da je bio sprečen da prati suprugu i sina u Melburnu, ali da je sve ispratio na tv prenosu sa suzama u očima.

- Za sada je to za mog sina najveće životno iskustvo koje je mogao da doživi. Novak voli tenis, mi ga podržavamo i bodrimo, bez mnogo pritiska. Zaigrao nam je jedan Banjalučanin na Australijan openu, neoficijelno. Tako da smo se upisali u tu knjigu slavnih - kaže Aleksandar.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.