Novi srpski brend iz stolarske radionice u Kikindi– stonoteniski reket Saralis

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi srpski brend iz stolarske radionice u Kikindi– stonoteniski reket "Saralis"

Da je naš narod neiscrpni izvor pameti i inovacija ovih dana potvrdila je grupa mladih stonotenisera i trenera predvođenih Kikinđanima, superligaškim trenerom i igračem Nikolom Popovićem i zaljubljenicom u tenis i stoni tenis Sarom Grbić, koja je nastavila više od pola veka dugu porodičnu stolarsku radinost. Oni su ovih dana promovisali novi srpski sportski brend stonoteniski reket "Saralis" koji se proizvodi u Kikindi.

Razlog za pokretanje proizvodnje novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reketa ovo dvoje Kikinđana vide u tome što konstrukcije već postojećih svetskih brendova u potpunosti ne zadovoljavaju ukuse savremene igre stonog tenisa, pa su postojeće manjkavosti kroz svoje i iskustvo igrača rešili da nadomeste a pre svega to se odnosi na novi oblik drške i reketa koji će moći da zadovolji lične potrebe i ukuse svakog igrača.

"Prednosti reketa "saralis" je u tome što ga izrađujemo po porudžbini i pravimo ga prema željama igrača koji su u mogućnosti da odaberu tip drveta, zatim da li žele da on bude ofanzivniji ili defanzivniji. Tako da će igrači moći da odaberu svoju najbolju kombinaciju. Sigurni smo da će naš srpski reket vrlo brzo postati konkurentan već postojećim svetskim brendovima stonoteniskih rekvizita" – kaže stonoteniski igrač i trener Nikola Popović.

Sara je nastavila skoro šezdesetogodišnju porodičnu stolarsku tradiciju dede i oca.

"U saradnji sa prijateljima iz stonog tenisa odlučili su da uđemo u ovaj poduhvat. U našoj porodičnoj firmi vlada veliko uzbuđenje zbog svega ovoga, posebno što je to nešto novo na ovim prostorima i što nudi velike poslovne izazove. Cilj nam je da naš reket bude prepoznatljiv ne samo na prostorima naše zemlje, već i šire i da pre svega srpski sportisti s njim osvajaju najveća svetska odličja", sa posebnim ushićenjem govori mlada inovatorka Sara Grbić.

Napravljene su i prve probe reketa "saralis" i prezentacije u Novom Sadu u stonoteniskom klubu "Panonija" i u Stonoteniskom klubu osoba sa invaliditetom "Tvrđava 021", kao i u paraolimpijskom centru u Veroni, u Italiji. Naša paraolimpijka Ana Prvulović biće prva stonoteniserka koja će igrati sa reketom domaće izrade "saralis".
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.