Nove kritike na Novakov račun u britanskim medijima

Izvor: RTS, 10.Maj.2020, 08:42

Nove kritike na Novakov račun u britanskim medijima

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković ponovo se našao na meti kritika britanskih medija, ovoga puta u tekstu objavljenom u britanskom "Telegrafu", i to zbog načina na koji bira goste za svoje ”lajvove” na svom Instagram profilu tokom trajanja pandemije koronavirusa, ali i tema kojima se bavi. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Naime, novinar ”Telegrafa” Sajmon Brigs u autorskom tekstu pod naslovom ”Da li je Đoković zaista prava osoba da vodi tenis kroz koronavirus krizu” optužuje Đokovića da se sa svojim gostima na Instagramu bavi, kako piše, "pseudonaučnim" temama.

Istina, on je u prvom delu tog teksta Đokovića pohvalio zbog gostiju koje je u početku dovodio u svoj lajv, kao i zbog plasiranja ideje o pomoći nižeplasiranim igračima na ”ATP turu”.
Britancu je sa druge strane zasmetalo Novakovo protivljenje vakcinaciji, ali i to što je u jednom od svojih lajvova ugostio iranskog nutricionistu Šervina Džafarijeha.
Sa Džafarijehom je, kako tvrdi autor teksta u "Telegrafu", promovisao pseudonauku i reklamirao proizvode Iranca, koje on smatra za ”obično smeće”.
Najveća šteta koju Đoković nanosi je takvim delovanjem, kako smatra Brigs, je to što takve stvari javno objavljuje kao jedan od najpoznatijih sportista sveta, ali i kao jedan od najbogatijih i najuticajnijih Srba.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Britanci optužili Novaka Đokovića da na Instagramu promoviše pseudonauku i smeće

Izvor: Luftika.rs, 10.Maj.2020

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kritikovan je u tekstu objavljenom u britanskom „Telegrafu“ zbog načina na koji bira goste u svom Instagram lajvu tokom pandemije virusa korona i tema kojima se bavi.. Giri Nejtan u autorskom tekstu za „Telegraf“, između ostalog, optužuje Đokovića...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.