Novak predvodi Srbiju u pohodu na novu salataru

Izvor: RTS, 21.Okt.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak predvodi Srbiju u pohodu na novu "salataru"

Teniska reprezentacija Srbije učestvovaće na Dejvis kupu u Madridu u najjačem sastavu. Selektor Zimonjić imaće na raspolaganju Novaka Đokovića, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića. Srbija će se takmičiti u Grupi A, sa selekcijama Francuske i Japana.
Finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa igraće se od 18. do 24. novembra u madridskoj "Kaha mahiki", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a reprezentacija Srbije važi za jednog od favorita za osvajanje takmičenja.

Na spisku selektora Nenada Zimonjića nalaze se Novak Đoković (1. na ATP listi), Dušan Lajović (33), Filip Krajinović (46), Viktor Troicki (159) i Janko Tipsarević (219).
"Lepo je što ćemo se okupiti u ovom sastavu, ja kao selektor u ovoj ulozi, a ono što je zagarantovano kao i uvek do sada su sjajna atmosfera i veliko drugarstvo među svim igračima. Najvažnije je da se podigne forma što je moguće više do početka takmičenja, da igrači ostanu zdravi, a ne sumnjam da imamo kvalitet da iznenadimo svaku reprezentaciju", rekao je Zimonjić.
Srbija takmičenje počinje u Grupi A, a protivnici će biti selekcije Japana i Francuske.
"Imaćemo sigurno izuzetno tešku grupu, protivnici Japan i Francuska. Sa Japanom smo blagi favoriti, a sa Francuzima je potpuno otvoren meč zato što su oni u dublu kvalitetniji. Dejvis kup je nepredvidiv, pogotovo ovaj novi format takmičenja gde se igraju dva singla i dubl, svaki meč je podjednako važan, igra se u dva dobijena seta i svako svakog može da iznenadi. Teško je prognozirati bilo šta, na nama je samo da se pripremimo što je moguće bolje, zato ćemo ići 4-5 dana ranije tamo kako bi se adaptirali na uslove u Madridu gde je i nadmorska visina oko 500-600 metara. Uradićemo sve da budemo što spremniji", kaže selektor.
"Orlove" će predvoditi najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je bio i u ekipi koja je 2010. osvojila trofej u Dejvis kupu.
"Novak će nam se pridružiti kad se završi Masters u Londonu. Drago mi je da smo u ovom sastavu, žao mi je što je došlo do povreda nekih od naših igrača i kasnije zdravstvenih problema, zdravlje je najvažnije. Dejvis kup tim Srbije ima neosporan kvalitet, pored ovih igrača koji će biti u Madridu tu su Đere, Kecmanović, Milojević, Petrović, Krstin, imamo dosta igrača koji će moći da pomognu svojim prisustvom i igranjem u reprezentaciji", rekao je Zimonjić.

Janku Tipsareviću to će biti poslednje takmičenje u kaijeri, a nedavno je na turniru u Stokholmu stigao do polufinala.
"Ovo će biti lepa uspomena i oproštaj na tu zlatnu generaciju s obzirom na to da Janko više neće igrati. Poslednji turnir Tipsareviću će biti u Madridu, tako da u tom sastavu nikada više, u teoriji, nećemo moći da budemo. Ipak, uvek smo mi zajedno i podržavamo jedni druge, verujem da bez obzira kako ko bude napuštao reprezentaciju i prekidao sa karijerom, da će ostati to drugarstvo i maksimalna podrška svih", smatra selektor srpskih tenisera. Svih 18 selekcija na turniru podeljene su u šest grupa po tri ekipe.
Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu.
Sastavi grupa:
Grupa A (Francuska, Srbija, Japan)
Grupa B (Hrvatska, Španija, Rusija)
Grupa C (Argentina, Nemačka, Čile)
Grupa D (Belgija, Australija, Kolumbija)
Grupa E (Velika Britanija, Kazahstan, Holandija)
Grupa F (SAD, Italija, Kanada)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FINALNI TURNIR DEJVIS KUPA: Zimonjić se IZJASNIO, Srbija sa ovim snagama napada SALATARU

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2019

Domaćin spektakla Madrid od 18. do 24. novembra...Selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić objavio je spisak za finalni turnir u Madridu, koji je na programu od 18. do 24. novembra...Zimonjić se odlučio za sledeći tim – Novak Đoković (1. mesto na ATP listi), Dušan Lajović (33), Filip...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.