Novak odigrao set više za pobedu, šteta zbog Đerea

Izvor: Mondo, 31.Avg.2018, 04:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak odigrao set više za pobedu, šteta zbog Đerea

Najbolji srpski teniser u četvrtom setu je prevazišao krizu i konačno slomio otpor Amerikanca Sandgrena. Na sledećoj "stanici" čeka Rišara Gaskea.

Novak Đoković dobio je i drugi meč na ovogodišnjem US openu rezultatom 3:1.

Za razliku od prve runde i duela sa Mađarom Fučovičem, kada je imao mnogo problema zbog vrućine, protiv Tenisa Sandgrena (61. na svetu) nijednog trenutka nije delovalo da mu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je pobeda ugrožena, ali je za nju ipak morao da uloži dodatni napor, nakon neplaniranog gubitka trećeg seta u "taj brejku".

Đoković - Sandgren 6:1, 6:3, 6:7 (2:7), 6:2!

U trećem kolu Novak će se sastati sa starim znancem Rišarom Gaskeom, koji je kao 26. nosilac eliminisao našeg Lasla Đerea -3:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

Đere je odigrao više nego korektno, nosio se ravnopravno sa daleko renomiranijim rivalom, ali ga je skupo koštalo to što je propustio svih 12 šansi za brejk na meču, od toga sedam u drugom setu, a pet od tih sedam bile su ujedno set lopte.

Đoković protiv godinu dana starijeg Gaskea ima izvanredan bilans 12:1, uz jedini poraz u grupnoj fazi završnog Mastersa 2007. godine. Od tada ga je savladao 10 puta, uz 23 osvojena i samo jedan izgubljen set!

O Noletovoj dominaciji u većem delu meča protiv Tenisa Sandgrena govori odnos realizovanih brejk lopti 7/16, u odnosu na protivnikovih 1/3, kao i 21 neiznuđena greška manje.

Agresivni Sandgren ukupno je sakupio 14 vinera više, ali skoro čitavu prednost u tom segmentu stekao je u trećem setu, u kome je imao 16 direktno osvojenih poena, naspram Novakovih pet.

Do sredine trećeg seta je sve ukazivalo na to da će Đoković rutinski trijumfovati, slično njihovom jedinom prethodnom meču, na ovogodišnjem Vimbldonu (6:3, 6:1, 6:2). Međutim, dve propuštene brejk lopte pri vođstvu od 2:1, uvele su ga u loše raspoloženje, tako da je u sledećem gemu bukvalno darovao Sandgrena brejkom, bez osvojenog poena.

Iako je odmah nadoknadio propušteno i napravio ribrejk za izjednačenje na 3:3, ceh je ipak platio dvadesetak minuta kasnije, gubitkom seta u "taj brejku", u kome je Sandgrenova taktika udaranja iz sve snage dala maksimalan rezultat.

Senzacionalni učesnik četvrtfinala Australijan opena ipak nije mogao "večno" da održava tako visok intenzitet igre i preciznost udaraca.

Kada je Nole u trećem gemu četvrtog seta ponovo propustio dve vezane brejk lopte, Sandgren je bio tu da mu neiznuđenim greškama ipak omogući vođstvo od 3:1 i 4:2, posle čega je nekadašnji "broj jedan" svojim kvalitetom i iskustvom lako dovršio posao.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.