Nije dobro što Alkarasa porede sa Rafom

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 12:51

"Nije dobro što Alkarasa porede sa Rafom"

Huan Karlos Ferero, trener španskog tenisera Karlosa Alkarasa, smatra da nije dobro što mladog tenisera porede sa Rafaelom Nadalom.

Dvojica tenisera sastaju se u susretu drugog kola na Mastersu u Madridu i biće to sjajna prilika da se uporede njihove igre.

Ipak, Ferero kaže da to što Alkarasa porede sa Nadalom samo dodaje pritisak na njegova leđa.

"Sva ta priča o tome kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Karlos novi Rafa, to nije dobro za njega. To mu samo stvara dodatni pritisak. Ni to mu ne ide u korist. Više volim da ga gledaju kao igrača koji ima veliki potencijal", kaže Ferero.

Bivši broj jedan svetskog tenisa je uveren da će mladi teniser iz Andaluzije uskoro biti zvezda svetskog tenisa.

"Igra koju prikazuje i to kako ulazi u mečeve, kako se suočava sa drugim, starijim igračima, čini da verujem da će biti veoma dobar igrač. Ali mora da ide korak po korak".

O duelu sa Nadalom, kaže da će svakako biti atraktivan.

"Za mene, to je duel generacija. Rafa i dalje nastavlja svoj put, igra na visokom nivou, bori se za grend slemove. Istina je da je Karlos momak koji tek dolazi, ali on nije tu da nekoga zameni, već da ostvari velike stvari i igra velike mečeve", zaključio je Ferero.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.