Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi, i dalje ne uživa u tenisu

Izvor: B92, 22.Maj.2018, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi, i dalje ne uživa u tenisu"

Anri Lekont, nekadašnji francuski teniser, tvrdi da Novak Đoković i dalje ne uživa u tenisu, iako je u poslednje vreme počeo da pruža bolje partije.

Đoković je posle turbulentnog početka sezone polako počeo da se vraća u formu i u Rimu je stigao do prvog polufinala, gde je izgubio od Rafaela Nadala.

Lekont tvrdi da je Novakov problem mentalne prirode i da mu je potrebno vreme kako bi povratio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osećaj koji je imao ranije.

"I dalje ne verujem da Novak uživa na turu. Rekao bih da je potrebno da verujete da možete da se vratite jer, u ovom trenutku, možda to radi da bi se dokazao drugima oko sebe. On je sjajan momak, veliki teniser koji je psihički bio vbeoma jak, ali mu i dalje treba nešto kako bi se potpuno vratio", rekao je Lekont.

Nekada peti teniser sveta uporedio je Srbina sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, za koje je istakao da su jedinstveni.

"Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi i on mora da pronađe način da ponovo igra u finalima i osvaja turnire. Ali nisu svi Federer ili Nadal, koji su odmah po povratku na teren trijumfovali na Grend slemovima. To je nerealno".

Đoković i Lekont su veliki prijatelji – 54-godišnjak je često Novakov gost na turnirima i dobro ga poznaje privatno.

"Najkomplikovanija stvar će mu biti na mentalnom planu. Kada ste bili 'broj 1' i osvojili 12 Grend slemova, pokušati da se vratite na prethodni nivo je veoma teško. Nole mentalno mora da se promeni skroz i priupita sebe, ili nekoga drugog, šta je potrebno da bi ponovo uživao u igranju tenisa", zaključio je Lekont.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐOKOVIĆEV PRIJATELJ TVRDI: Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi

Izvor: Kurir, 22.Maj.2018

Bivši francuski teniser Anri Lekont (54) je veliki Đokovićev prijatelj, ali je izjavio da ne veruje da Novak sada uživa u igri. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.