Izvor: Nezavisne Novine, 25.Apr.2018, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namještanje u tenisu, najviše korupcije na nižim nivoima

'Cunami' korupcije je zahvatio niže nivoe tenisa, piše u dugo očekivanom izvještaju o korupciji u tenisu, a prenosi BBC.

Nezavisna komisija za razmatranje nije našla dokaz o zataškavanju najvećih teniskih organizacija ili Teniske Jedinice za Integritet (TIU).

Izvještaj je takođe pokazao da najbolje rangirani teniseri nisu bili uključeni u bilo kakve malverzacije.

Sastavljanje ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izvještaja je koštalo između 15-20 miliona funti, a intervjuisano je više od 100 igrača.

U izvještaju piše da postoji veoma značajan problem sa korupcijom na srednjim i nižim nivoima tenisa, pogotovo u muškom dijelu takmičenja.

Pronađeni su neki dokazi o postojanju problema na višim nivoima, kao što su Grend slemovi i Mastersi, ali ti dokazi ne predstavljaju široko rasprostranjen problem u elitnom profesionalnom tenisu.

Jedan poslovođa kladionice kaže da je situacija veoma mračna, a da sezona namještanja mečeva u tenisu traje od oktobra pa do kraja godine i da u prosjeku ima dva do tri namještena meča dnevno na ITF turnirima.

Izvještaj predlaže ukidanje bilo kakvog sponzorisanja od strane kladionica, a pogotovo na turnirima. Takođe, piše da je istraživanje na Grend slemovima bilo nedovoljno, kao i da su druga istraživanja bila neznačajna i neprikladna.

Izvještaj je sproveden sa više od 100 igrača, kako muškaraca tako i žena, i urađeno je 3200 anketa na turnirima svih kategorija.

Takođe su uzete izjave od više od 200 značajnih aktera u profesionalnom tenisu, uključujući i vodeće ljude sporta, organizatore turnira i kladionice.

I'm sorry but that's all they found about corruption in tennis ? And it costs that much ? All of this has already been said and debated for ages. Am I missing something ??

The £15-20m report into integrity issues in tennis says no TIU cover-up and no widespread problems at grand slams and tour events. But one TIU investigator describes extent of problem at lower level events as a "tsunami".
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.