NOLE GOVORIO O ISHRANI: Nisam jeo jaja i slaninu pred FINALE, to JEDNOSTAVNO nisam JA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 08:56

NOLE GOVORIO O ISHRANI: Nisam jeo jaja i slaninu pred FINALE, to JEDNOSTAVNO nisam JA! (VIDEO)

Srpski teniser se osvrnuo na pisanje medija.

Najbolji teniser planete Novak Đoković  gostovao je u "Wish & Go" Podcastu Sport Kluba u kojem je govorio u mnogobrojnim zanimljivim temama. Jedna od najzanimljivijih je bila o njegovij ishrani pre početka  poslednjeg velikog finala Vimbldona, u kojem je posle dramatičnog meča nadigrao Rodžera Federera. Naime, svetski mediji su preneli da je Srbin odigrao taj meč bez ijednog obroka tog dana.

- Nije da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisam jeo. To je još jedna stvar koja je vrlo interesantna. Skoro sam pričao o autofagiji – izgladnjivanju. Ljudi kada kažu "izgladnjivanje" pomisle da to znači da ti ne jedeš ništa, ali to nije tako. Jedeš, ali u određenom vremenskom okviru. Kada ne jedeš, konzumiraš tečnost ili neke stvari koje ne opterećuju digestivni sistem i ne oduzimaju ti energiju, koja ti je potrebna za trening i fizičku aktivnost. Inače, pred mečeve ne jedem mnogo. Ne uzmem četiri jaja sa slaninom ujutru, a znam da ima i takvih sportista. Pošto je finale Vimbldona bilo u dva po lokalnom vremenu, ja bih bio najviše na tečnostima i laganoj hrani pred mečeve. Na primer, bareno povrće bez začina, bez ulja i ičega. Samo da mi dâ snage i energije sa voćem i možda ovesnim pahuljicama. Naravno, pijem dosta tečnosti, hidriram se raznim vitaminskim tečnostima i sportskim pićima koja mi daju energiju. Ali, to sam ja. Znam dosta sportista koji vole da se najedu i da osećaju sitost, ali tenis je drugačiji sport od nekog drugog sporta koji nema iste fizičke zahteve - rekao je Novak.

- Taj meč u finalu Vimbldona je trajao četiri i po, pet sati. Za vreme mečeva jedem uglavnom urme i ponekad malo banane. Pijem vodu i dva energetska pića koje imam. Mnogo verujem u psihu i emocije. Kada si u strahu, zgrči ti se stomak i ne možeš ništa da jedeš. To je stvarno tako. To uzbuđenje, strah, trema, motivacija i sve što se dešava kada izlaziš na finale Vimbldona, zgrči ti stomak. Ti ne pomišljaš da jedeš. U tome si i znaš da ćeš imati energije zato što će ti sve što si uradio uoči tog dana omogućiti da budeš na svom maksimumu - dodao je Novak Đoković.

BONUS GLAERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Tomala, devojka Lorisa Karijusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.