Mekinro: Serena nije trebalo da bude kažnjena oduzimanjem gema

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekinro: Serena nije trebalo da bude kažnjena oduzimanjem gema

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Džon Mekinro, smatra da je sudija Karlos Ramos napravio grešku u ženskom finalu US Opena.

Ramos je tada kaznio Serenu Vilijams zbog koučinga oduzimanjem gema. Bile su to neprijatne scene u kojem su akteri bili poznati sudija i Vilijamsova, koja nije mogla da se pomiri sa odlukom.

Mekinro, koji je trenutno jedan od učesnika godišnjeg turnira veterana u Londonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatra da je sve to moglo da se izbegne i da su krivi i sudija i igračica.

"Serena nama za šta da se izvinjava. Nije joj prvi put bilo da prolazi kroz sve to. Mislim da je sve to potisnula i da se mirno priprema za povratak u Australiju. Pokušaće tamo da izjednači rekord Margaret Kort od 24 Grend slem titule. Sama ta činjenica činiće ovaj turnir zanimljivijim", rekao je Mekinro.

Vilijamsova je u tom finalu US Opena izgubila od Naomi Osake. Njen trener Patrik Muratoglu joj je navodno davao savete sa tribina, sudija Ramos je to primetio, prvo je upozorio, pa kaznio. Ona ga je optužila da je "lažov", polomila je reket. Na kraju je i plakala.

"Nije bila u pravu, ali nije ni Ramos što se mene tiče. Svi znamo da treneri daju savete igračicama stalno, zar ne? I onda sudija odjednom reši da je kazni i to u finalu US Opena. Ma stvarno? Bila je iznervirana, oduzet joj je poen, polomila je reket. Mislim da je sve to loše bilo iskontrolisano. Nije da sam bez iskustva u svemu tome", rekao je Mekinro.

On je takođe istakao da mu je žao što na turniru veterana ne igraju veliki rivali Andre Agasi i Pit Sampras, ali je dodao da se nada da će jednog dana, kada se povuku, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković igrati na ovakvim turnirima.

Ono što Mekinrou još smeta je tihi rat između ATP i ITF oko nekoliko takmičenja.

"Profesionalac sam bio punih 40 godina i retko kad sam video te dve strane da sarađuju. Primer gde su zajednički mogli da urade nešto dobro su baš Dejvis kup i ATP kup, kao i Lejver kup, koji je imao uspeha u premijerna dva izdanja. Snažno sam za to da ATP kup i Lejver kup budu jedno takmičenje. Ne možete imati oba, zar ne?"

On je pozvao ATP i međunarodnu tenisku federaciju da pronađu najbolje rešenje za sve.

"Prolazili smo kroz slične stvari i ranije, ali snažno se protivim planovima ITF za narednu godinu. Je li Dejvis kup morao da se menja? Naradno da jeste, 40 godina sam pozivao na tako nešto, baš kao i mnogi drugi igrači. I sada su se odlučili za nešto tako radikalno. A onda ATP odluči da ima svoj događaj. Bilo je razgovora o svemu. Verujem da pokušavaju da nađu zajednički jezik. Za dobro ovog sporta, moralo bi da bude nekakve saradnje", zaključio je Mekinro.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.