Laslo Đere posle bolesti ponovo počeo sa treninzima

Izvor: RTS, 18.Okt.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laslo Đere posle bolesti ponovo počeo sa treninzima

Naš mladi teniser Laslo Đere vratio se na teniski teren posle dužeg odsustvovanja zbog zdravstvenih problema od kojih se uspešno oporavio. Lekarskim pregledima je utvrđeno da je Đere imao koksaki i citamegalo viruse i mononukleozu, a da toga uopšte nije ni bio svestan.
Posle niza dobrih rezultata, prvog osvojenog trofeja na ATP turneji u karijeri i nastupa u trećem kolu Rolan Garosa tokom prvog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aktuelne sezone, očekivalo se da će tada drugi reket Srbije Laslo Đere nastaviti u daljem pohodu ka ulasku među najboljih 20 igrača svetskog tenisa. Nažalost, to nije bio slučaj, a glavni razlog za izostanak željenih rezultata bilo je narušeno zdravlje.

Zahtevna ATP turneja igračima često ne dopušta dovoljno slobodnog vremena ni kako bi proverili svoje zdravstveno stanje i tako je, tek posle povratka sa američke turneje, pregled otkrio da je Laslo Đere imao koksaki virus. Uz to, rezultati analize krvi pokazali su da je bolovao i od citamegalo virusa i mononukleoze, a da toga uopšte nije ni bio svestan, sve vreme putujući i igrajući.
„Srećom, koksaki virus mi je prepoznat na vreme, jer bi inače bio u opasnosti da izazove upalu srčanog mišića. Sa otkrićem ova tri zdravstvena problema, moj tim i ja smo doneli odluku da napravim pauzu u treninzima od barem mesec dana, bez bilo kakvih fizičkih aktivnosti. U tom periodu sam radio i magnetnu rezonancu srca i ultrazvuk abdomena. Rezultati prošlonedeljnog pregleda kod kardiologa bili su, na moju veliku radost, zadovoljavajući, virus je suzbijen i dobio sam dozvolu da ponovo počnem sa treninzima", o svom aktuelnom zdravstvenom stanju kaže Laslo Đere.
„U vezi sa mojim mogućim nastupima do kraja ove sezone, prijavio sam učešće na turnirima u Bazelu i mastersu u Parizu. Uželeo sam se tenisa i sada mi je najvažnije da radim na kondiciji. Osećam se bolje iz dana u dan i voleo bih kada bih uspeo da budem spreman već za nastup u Bazelu, na šta će najviše uticati moje stanje narednih dana", naglasio je Laslo Đere.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Laslo Đere preživeo pravu dramu posle američke turneje!

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2019

Srećom, sada je sve ponovo u redu...Naš teniser Laslo Đere već dva meseca nije nastupao na turnirima, a neposredno pre toga je doživeo nekoliko neočekivanih poraza u prvim kolima turnira u Hamburgu, Montrealu, Sinsinatiju, US openu...Po povratku iz Amerike Đere je bio podvrgnut lekarskim pregledima,...

Nastavak na Sportske.net...

"Medvedev je trenutno mnogo bolji teniser od mene"

Izvor: B92, 18.Okt.2019

Ruski teniser Andrej Rubljov smatra da je njegov zemljak u ovom trenutku mnogo bolji igrač od njega...Rubljev je 31. na ATP listi, što je njegov najbolji plasman u karijeri, a nedavno je u Sinsinatija iznenadio teniski svet, izbacivanjem Rodžera Federera u osmini finala...Mladi teniser kaže da do...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.