Lajović za B92 o Edmundu: Za sve postoji prvi put VIDEO

Izvor: B92, 19.Jan.2020, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović za B92 o Edmundu: Za sve postoji prvi put VIDEO

Dušan Lajović je sve ljubitelje tenisa oduševio sjajnim igrama i odličnom formom na ATP Kupu.

Na Australijan Open je došao u velikoj formi i sa velikim očekivanjima, a u razgovoru za B92 je poručio da se oseća odlično i da je spreman za iskušenja koja slede u Melburnu.

Sa Dušanom, kao i sa Filipom Krajinovićem i Laslom Đereom razgovarali smo tokom druženja na zajedničkom doručkui u jednoj od najboljih pekara u Melburnu, "Ned's bejk", čiji je vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nenad Radojičić.

Lajović je svestan da je godinu započeo u visokom ritmu i želi da tu energiju sa ATP kupa preseli i na terene u Melburn parku.

"Ovo je sigurno moj najuspešniji start u sezoni. Odigrao sam jako mnogo mečeva, mnogo kvalitetnih mečeva i to je benefit za Australijan Open, jer su od početka bili maksimalnog intenziteta. Osećam se spremnim za početak nove sezone. S druge strane, dosta energije je oduzeo ceo ATP kup. Svi smo bili ispražnjeni posle finala, trebalo nam je nekoliko dana da se oporavimo. Nadam se da će Australijan Open proći dobro za mene jer se stvarno osećam dobro", poručio je Lajović.

U prvom kolu u noći između nedelje i ponedeljka, Lajović igra protiv Britanca Kajla Edmunda.

"Imam težak žreb, u prvom kolu igram sa Kajlom Edmundom koji je ovde igrao u polufinalu, zna kako je to doći do kraja turnira, tako da neće biti lako. Zna kako je od prvog kola doći do završnice. Kreće borba i ja se nadam da ću tu energiju sa ATP kupa uspeti da prenesem i na ovaj turnir. U svakom slučaju verujem da mogu da odigram dobar turnir".

Lajović je svakako pobrao gomilu aplauza i pohvala za svoju igru kako u Briznejnu, tako i na završnom turniru osam najboljih u Sidneju. Činjenica je da će zbog toga i mnogi drugi biti oprezniji protiv njega.

"Dobio sam dosta pozitivnih komentara od strane svog tima i od drugih kolega, a ono što je bitno jeste da se osećam dobro. Znam koji su moji kvaliteti i nivo igre i mislim da je to ono najbitnije za jednog igrača, da veruje u sebe, da može da igra na tom nivou. Zahtevno je u tom smislu što smo tamo na ATP kupu igrali iz dana u dan u poslednjih četiri dana i plus putovali, to je konstantan fokus od jutra do večeri. Ne igraš samo svoj meč, pa odeš da odmaraš, već bodriš kolege, oporavljaš se do kasno, ne spavaš dovoljno... Tu si, u tom kavezu energije i naboja i na kraju mora da se desi i to emotivno pražnjenje. To je sastavni deo ovog sporta, samo treba naći način kako da se to prepozna i kako da se fokusiraš pripremi za Grend slem, jer nikad u prošlosti nije bio takav turnir tako blizu jednog Grend slema. Posle ATP kupa treba zadržati taj intenzitet, ne opustiti se previše, ali i ne srljati da dođeš na Australijan Open potpuno umoran", jasan je teniser iz Stare Pazove.

Činjenica je da je pokazao da može veoma dobro da odigra i na ovakvoj vrsti podloge.

"Smatram da tenis mogu podjednako dobro da igram na svakoj podlozi. Ovim turnirom sam pokazao sebi da mogu da igram ne jedan, već pet ili šest mečeva dobro na tvrdoj podlozi. Ovo je svakako moj najuspešniji turnir na ovoj podlozi i samo još jedan pokazatelj da imam igru za taj nivo", dodao je Lajovič.

Sa Edmundom je igrao tri puta, nije uspeo da ga pobedi. Britanac se pokazao kao veoma nezgodan protivnik za 27. igrača sveta.

"Ima mnogo nezgodan forhend, brzu ruku, pokušava sa te strane da dominira kad ima šansu. Ima taj neki kontrast u odnosu na ono što ja igram. I ja pokušavam isto, ko prvi preuzme inicijativu u poenu ima mnogo više šansi da ga dobije. Nisam ga pobeđivao u prošlosti, ali za sve postoji prvi put, nadam se da će se to ovde i desiti“, zaključio je Lajović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.