Lajović preokretom doneo prvi poen Srbiji

Izvor: RTS, 04.Jan.2020, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović preokretom doneo prvi poen Srbiji

Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je posle preokreta Južnoafrikanca Lorda Džordža Herisa sa 2:1 (3:6, 7:6 i 6:3), u prvom meču grupe A novoformiranog ATP Kupa koji se igra u Brizbejnu.
Drugi međusobni okršaj dva tenisera trajao je dva sata i 17 minuta, i za razliku od prvog pripao je predstavniku Srbije.

Duci je loše otvorio set i dozvolio brejk protivnika već u prvom gemu, da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi se set završio na gotovo identičan način, novim brejkom za konačnih 6:3.
U drugom setu viđena je ravnopravna igra dva igrača, nije bilo brejka do 6:6, pa je set bio odlučen u taj-brejku, a tu je više koncentracije imao srpski teniser, dobio ga sa 7:4 za 7:6 i uvođenjenj meča u treći set.
Tamo je egal bio do 3:3, nakon čega Lajović prvo lako osvaja gem na svoj servis a potom pravi odlučujući gem, koji potvrđuje u narednom i završava meč sa 6:3, za ukupnu pobedu od 2:1 i prvi poen za srpski tim. 
U drugom meču singla Novak Đoković igra protiv Rajan Andersona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajović doneo prvi bod Srbiji: Dušan kroz maraton preko Herisa do pobede u Brizbejnu

Izvor: Večernje novosti, 04.Jan.2020

Teniska reprezentacija Srbije posle prvog meča vodi protiv Južne Afrike u A grupi ATP kupa u Brizbejnu Teniska reprezentacija Srbije posle prvog meča vodi protiv Južne Afrike u A grupi ATP kupa u Brizbejnu.Vođstvo Srbiji doneo je Dušan Lajović pobedom posle preokreta nad...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.