Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 17:26

Lajović posle trijumfa nad Medvedevim: U drugom setu kao da nije znao šta da radi

“Malo je ´pukao´ pred kraj drugog seta, pre svega zato što je na njega uticalo to što nije uspevao da odigra ono što je želeo"

Upeo je Dušan Lajović do ozbiljnog podviga na startu turnira u Roterdamu. Protivnik mu je bio niko drugi do Danil Medvedev, finalista Australijan Opena, i ponovo je Rus poražen od srpskih tenisera. U Melburnu je bolji bio Novak Đoković, u Holandiji Lajović.

Velika je ovo pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nad Medvedevim koji zbog poraza neće moći posle ovog turnira da postane drugi teniser sveta i da tako skine Rafaela Nadala. Imao je šansu za to, ali je Lajović stao na put.

"Pre svega mislim da sam bio fokusiran od početka meča. Pokušavao sam da me ne dotakne to što Danil ima dobre udarce i servise, znao sam, ako ih budem dobro vraćao, da ću imati šanse, što se i desilo. Uspeo sam u prvom setu malo da menjam ritam, isto tako i da ostajem na osnovnoj liniji, da mu ne dam prilike da me napadne", rekao je Lajović posle meča.

Lajović je posebno dobro igrao u drugom setu.

"U drugom setu je Danil pomalo ostao bez rešenja, kao da nije znao šta treba da radi na terenu, nije lako igrati pod pritiskom. Malo je "pukao" pred kraj drugog seta, pre svega zato što je na njega uticalo to što nije uspevao da odigra ono što je želeo".

Treba reći i da su uslovi u dvorani u Roterdamu čudni, malo je i zbog tišine čuje se jako svaki glas, šum, udarac.

"Pogotovo je ta tišina neobična u dvorani, nije nam lako. Mali je prostor, bez publike i energije nije lako igrati, svi se muče. Ipak, svi se borimo, igramo i čekamo pravi trenutak, da se stvari promeme na bolje", zaključio je Lajović.

Srpski teniser će u drugom kolu igrati sa Bornom Ćorićem koji je bio bolji od domaćeg tenisera Botika Van den Zandsulpa (6:4, 7:6).

,

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Rafael Nadal

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.