Lajović osvojio prvu titulu

Izvor: RTS, 21.Jul.2019, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović osvojio prvu titulu

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je titulu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Umagu, pošto je u finalu pobedio Mađara Atilu Balaša sa 2:0 (7:5; 7:5).
Balaš, 207. igrač na svetu, bolje je otvorio meč, servirao za set kod 5:3, ali tada je Lajović uzvratio, osvojio četiri vezana gema i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu srpski igrač je prvi napravio brejk, Mađar uzvratio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za 4:4, ali kao i u finišu prvog nije izdržao, pa je Lajović došao do titule iskoristivši prvu meč loptu.
Lajović je tako "osvetio" Filipa Krajinovića i Lasla Đerea, koje je Balaš pobedio u Umagu, a sebi doneo prvu titulu, nakon što je proletos poražen u finalu Mastersa u Monte Karlu od Italijana Fabija Fonjinija.
Ujedno, Lajović je postao peti Srbin sa ATP titulom i pridružio se Novaku Đokoviću, Viktoru Troickom, Janku Tipsareviću i Đereu.
On će od sutra biti 26. na ATP listi.
Turnir u Umagu igrao se za ukupni nagradni fond od 482.060 evra, a Lajoviću je za titulu pripalo 90.390 evra.
Finalnom meču prisustvovala je i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajović osvojio prvu titulu u karijeri!

Izvor: MozzartSport.com, 21.Jul.2019

Dušan Lajović (29) je došao do dugo željene i čekane prve ATP titule u karijeri! Srpski teniser je u finalu turnira iz serije 250 u Umagu savladao iskusnog Mađara Atilu Balaša posle sat vremena i 51 minut igre – 7:5, 7:5. Iskusni Mađar je u polufinalu eliminisao Lasla Đerea i mimo svih očekivanja...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.