Kvitova: Više ne osećam pritisak, to je samo tenis!

Izvor: Mondo, 22.Jan.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvitova: Više ne osećam pritisak, to je samo tenis!

Češka teniserka se dve godine posle ranjavanja i komplikovane operacije nalazi nadomak prvog mesta na WTA listi.

Petra Kvitova je januara 2016. godine ispala u drugom kolu Australijan opena i odmah zatim prekinula saradnju sa njenim dugogodišnjim trenerom.

Januara 2017. bila je u opasnosti da prevremeno završi karijeru, pošto joj je provalnik nožem naneo ozbiljne povrede leve šake. Tada je već bila izvan svetskog Top 10, "načetog" samopouzdanja i mnogi su sumnjali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da će ikada više igrati na najvišem nivou.

Vratila se tenisu pred Rolan Garos 2017. i iste godine došla do četvrtfinala US opena, dok je 2018. osvojila pet turnira, ali na četiri najvažnija nije mogla dalje od trećeg kola.

Konačno, na aktuelnom Australijan openu kao da je za nju sve ponovo "kliknulo". Igra sjajno, nanizala je pet pobeda bez izgubljenog seta i u polufinale ulazi kao favorit protiv Amerikanke Daniel Rouz Kolins.

"Uvek sam želela da se vratim na najviši nivo, da se takmičim sa najboljima i da dođem do završnice na grend slem turnirima. Možda nisam verovala da ću uspeti, ali sada se to dešava... Prisetila sam se 2017, kada sam posle operacije šake gledala Australijan open na televiziji. Nedostajalo mi je sve ovo", rekla je Čehinja nakon pobede od 6:1, 6:4 nad Ešli Barti.

Ona je 2011. i 2014. osvojila Vimbldon, ali je često umela da podbaci i da izgubi kada se to nije očekivalo. Na preostala tri grend slem turnira nema nijednu titulu, ni finale.

"Osećala sam pritisak. Sada znam da je to samo tenis, samo sport. Ovo zovem svojom drugom karijerom, tako da sam u prvom grend slem polufinalu druge karijere. Nikada nisam blistala na najvećim turnirima, drago mi je da je sada drugačije i uživam u tome".

Kvitova je jedna od kandidatkinja za prvo mesto na WTA listi, sa koga će posle Australijan opena pasti Simona Halep. Ona je trenutno najbliža svetskom vrhu, ali tamo mogu da stignu još tri igračice: Naomi Osaka, Elina Svitolina i Karolina Pliškova.

"Valjda me poznajete", prokomentarisala je tu situaciju.

"Ustvari, sada prvi put čujem za takvu mogućnost. Jedino o čemu razmišljam je polufinale. U mojoj glavi apsolutno nema mesta za razmišljanje o 'renkingu'", dodala je 28-godišnja Petra Kvitova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.