Krajinović bez snage protiv Rubljova

Izvor: RTS, 26.Feb.2020, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajinović bez snage protiv Rubljova

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale teniskog turnira u Dubaiju pošto je u meču drugog kola poražen od Rusa Andreja Rubljova u dva seta – 7:6 (7-3), 6:0.
U meču koji je trajao sat vremena i 43 minuta viđena je velika borba, ali samo u prvom setu.

Krajinović je sjajno počeo meč, poveo 5:3, imao i jednu set loptu, ali je potom usledio pad, ponajviše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog zdravstvenih problema zbog kojih se osećao loše.
Dvojica tenisera razmenila su čak šest brejkova u prvom setu.
Krajinović, koji je potrošio mnogo snage, nije se snašao u taj-brejku koji je Rus lagano rešio u svoju korist sa 7:3.
Naš teniser nije imao energije u drugom periodu igre koji Rubljev Rutiniski rešio u svoju korist za samo 27 minuta sa ubedljivih 6:0.
Ruski teniser će se plasman u polufinale boriti sa boljim iz duela Pjer-Ig Erber - Danijel Evans.
Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.794.840 dolara, ali titulu zbog povrede neće braniti Rodžer Federer. 
Tok meča:
12.54 - Kraj meča, Rubljov ubedljivo osvaja drugi set za samo 27 minuta - 6:0.
12.42 - Rubljov novim brejkom stiže do velike prednosti u drugom setu - 4:0.
12.38 - Loš početak drugog seta za našeg tenisera. Nakon što je Rus bio siguran na svoj servis, Filip dozvoljava rivalu novi brejk za prednost od 2:0.

12.27 - Posle 77. minuta gladijatorske borbe Rubljev osvaja prvi set. Našem teniseru kao da je ponestala snaga u taj-brejku koji je rival dobio prilično lako sa 7:3.
12.20 - I još jedan brejk na meču (šesti ukupno), Filip je izborio taj-brejk!
12.15 - Veliki pad u igri našeg igrača koji dozvoljava rivalu novi brejk i treći osvojeni gem zaredom  - 5:6. U narednom gemu moraće sa se odbrani ako želi da ostane u ovom setu.
12.06 - Revija brejkova u prvom setu, Rubljev ponovo oduzima servis našem teniseu koji je propustio veliku priliku - 5:4.
12.00 - Odlični Krajinović ekspresno vraća brejk Rusu i u narednom setu imaće priliku da na svoj servis dođe do pobede u prvom setu.
11.53 - Rubljov koristi drugu brejk loptu u sedmom gemu i vaća brejk - 4:3.

11.45 - Potvrđen brejk, naš teniser vodi sa 4:1 u prvom setu.
11.39 - Krajinović koristi svoju prvu brejk loptu da oduzme servis protivniku za vođstvo od 3:1. Odlična igra našeg tenisera.
11.34 - Još jednom Filip, uz dosta muke, osvaja gem na svoj servis u kom je morao da spašava nekoliko brejk lopti - 2:1.
11.26 - Ruski teniser mnogo lakše dolazi do svog prvog gema - 1:1.
11.22 - Naš teniser posle deset minuta velike borbe uspeva da osvoji prvi gem na meču na svoj servis.
11.12 - Na Centralnom terenu teniskog kompleksa u Dubaiju počeo je meč između Filipa Krajinovića i Andreja Rubljova. Naš teniser prvi na servisu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.