Medvedev, Ože-Alijasim i Siner u četvrtfinalu, Korne nastavlja bajku u Melburnu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2022, 08:33

Medvedev, Ože-Alijasim i Siner u četvrtfinalu, Korne nastavlja bajku u Melburnu

Drugi teniser sveta Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale Australijan opena posle veoma teškog 2meča i pobede nad Maksimom Kresijem. Medvedev je u duelu koji je obilovao promašajima i nervozom, uspeo da trijumfuje posle skoro tri i po sata igre, rezultatom 6:2, 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 7:5.

Rus nije prikazao ni deo onoga što može, bio je veoma nervozan i malo je nedostajalo da mu meč isklizne iz ruku, iako tako nije delovalo na početku.

Dobio je prvi set 6:2 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle pola sata, a kada je drugi rešio u svoju korist u taj-brejku, činilo se da je slomio otpor rivala.

Međutim, tada je počeo da promašuje, propuštao je prilike i dozvolio Kresiju, koji svoj tenis bazira na servis-volej taktici, da mu "uđe u glavu".

"Ne mogu da verujem koliko ima sreće. Nikada u životu to nisam video", komentarisao je Medvedev tokom meča.

U trećem delu igre imao je i problema sa povredom donjeg dela leđa, ali ona nije ozbiljnije prirode. Na iste poteškoće žalio se i Kresi, što je verovatno rezultat velike vrućine u Melburnu.

Bio je ovo najtopliji dan od početka takmičenja, temperatura je dostigla 35 stepeni celzijusa, a očekuje se da u drugoj sedmici bude još toplije.

Ni u trećem setu nije bilo brejka, igran je dodatni gem i tamo je Moskovljanin imao prednost, ali je Amerikanac sa dva sjajna poena napravio preokret i oteo ga, došavši do 2:1.

Tek je Medvedev u četvrtom imao problema, propustio je prvih osam brejk šansi i Maksim ga je izluđivao izlascima na mrežu.

"Ovo je tako dosadno", nastavio je Rus u svom stilu.

Ipak, zadržao je koncentraciju u finišu, sačekao da protivniku ponovo opadne nivo servisa i nekako uspeo da ga "brejkne" i privede meč kraju.

Ože-Alijasim okončao Čilićevu misiju u Melburnu

Feliks Ože-Alijasim je izborio plasman u četvrtfinale Australijan opena. Deveti teniser sveta je posle tri sata i 39 minuta igre po paklenim uslovima pobedio 17. na svetu, Marina Čilića, 2:6, 7:6 (7), 6:2, 7:6 (4).

Činilo se da će sve ići kakao želi Čilić, Hrvat je odigrao odlično u početnom setu i uz dva brejka, u trećem i sedmom gemu došao do 6:2.

Međutim, Kanađanin se konsolidovao, nije dozvolio brejk u drugom setu, dok je propustio četiri prilike da oduzme servis protivniku.

Uspeo je da dobije taj-brejk tako što je spasao set loptu na 5:6, dobio je taj deo igre sa 9:7. Čilića je to poremetilo, na način koji je dobio početni set, tako je izgubio treći i teniser iz Montreala je poveo sa 2:1.

U setu odluke, ponovo nije bilo brejka, pa je sve rešio taj-brejk. Ože-Alijasim je poveo sa 3:0 i tu prednost nije ispustio, dobivši taj-brejk sa 7:4.

Siner "nulom" do četvrtfinala

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u četvrtfinale Australijan opena. On je nakon dva sata i 38 minuta igre bio bolji od domaćeg igrača Aleksa De Minaura 3:0. Po setovima je bilo 7:6, 6:3, 6:4.

Mladi 10. igrač sveta nije odservirao niti jednu duplu servis grešku, a sa druge stranje je odservirao devet asova.

Imao je značajno više vinera i manje neiznuđenih grešaka, a bio je efikasan na zaštiti svog servisa. Australijanac je iskoristio samo jednu od svojih osam prilika za brejk, dok je Siner iskoristio polovinu svojih šansi.

Siner će u narednoj rundi igrati sa boljim iz duela Tejlora Frica i Stefanosa Cicipasa.

Korne nastavlja bajku u Melburnu, vrućina slomila Simonu Halep

Francuska teniserka Alize Korne nastavila je bajku na ovogodišnjem Australijan openu i prvi put u karijeri se plasirala u četvrtfinale nekog grend slema. Korne, koja ima 32 godine, ostvarila je najveći uspeh u karijeri i to pobedom nad jednom od najvećih favoritkinja u Melburnu – Simonom Halep, rezultatom 6:4, 3:6, 6:4.

Korne je u Australiji već stigla da ispiše istoriju ženskog tenisa jer drži rekord po broju uzastopnih učešća na nekom od četiri najveća turnira.

Devojka iz Nice je u nizu od 63 vezana grend slem nastupa, što znači da isti traje punih 16 godina, a sada ga je ulepšala i najboljim rezultatom u karijeri.

Do četvrte runde je eliminisala Tomovu, Mugurusu i Zidanšek, pre nego što je eliminisala i Halepovu.

Najavila je trijumf dobijanjem prvog seta i to po najtoplijem danu od početka takmičenja. Temperatura je dostigla 35 stepeni celzijusa, a očekuje se da u drugoj sedmici bude još toplije.

Korne je popustila u finišu drugog seta, Rumunka je serijom 14:0 došla do izjednačenja i činilo se da je "momentum" na njenoj strani. Ipak, Alize je zadržala koncentraciju i u završnici imala više snage da dođe do konačnog trijumfa.

Ona će se u borbi za polufinale sastati sa Danijel Kolins, koja je izbacila Belgijanku Eliz Mertens.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.