Kontroverzni Amerikanac podlegao pritisku: Novak ostaje bez najvećeg saveznika

Izvor: B92, 01.Maj.2019, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontroverzni Amerikanac podlegao pritisku: Novak ostaje bez "najvećeg saveznika"

Džastin Gimelstob, kontroverzni Amerikanac sa velikim uticajem u svetu tenisa, objavio je da će se povući iz uloge predstavnika igrača u ATP-ju.

Gimelstob je otvorio dušu u intervjuu za "Njujork Tajms" rekavši da ne planira da sačeka odluku Saveta igrača ATP, koji je trebalo da glasaju 14. maja u Rimu.

Podsetimo, Gimelstob je na američkom sudu proglašen krivim za “nasilan napad” na bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijatelja Renalda Keplana pred njegovom ženom i detetom.

Opširnije o “slučaju Gimelstob”: Vreme je da Novak podigne ton i istera zlo iz tenisa

“Povlačim se sa svoje funkcije jer je moj posao bio da radim u ime sporta i igrača. Moja situacija je jednostavno postala prevelika smetnja i prepreka. To je moja krivica i prihvatam odgovornost zbog onoga što sam uradio na Noć veštica”, izjavio je Gimelstob.

Najuticajniji teniseri nisu hteli da u javnosti pričaju o tome da li podržavaju Amerikanca ili ne, izuzev Vavrinke i Marija, koji su glasno i jasno rekli da njemu mesto u tenisu nije.

Kada se Vavrinka oglasio, u utorak popodne, Gimelstob je već bio u avionu – na putu iz Los Anđelesa u Španiju, gde je išao da se sastane sa Novakom Đokovićem, predsednikom Saveta igrača ATP, koji se pripremao za Masters u Madridu.

“Novak je postao jedan od najvećih Gimelstobovih saveznika u tenisu i njih dvojica su zajedno veoma naporno radili kako bi pobedili Krisa Kermoda u martu u pokušaju da obnovi svoj mandate na mestu predsednika ATP-ja”, naveo je novinar Kristofer Kleri iz Njujork Tajmsa.

Gimelstob i Đoković su u Španiji razgovarali “lice u lice”.

“Ono što sam hteo je da Novaka pogledam u oči i da mu kažem dve najbitnije stvari – da mu se zahvalim i da mu se izvinim”, jasan je bio Amerikanac.

Gimelstob je od 2008. godine obavljao funkciju reprezenta Amerike u ATP-ju, a jedan je od trojice takvih koje je izabrao Savet igrača.

Iako ga je sud proglasio krivim, izgleda da Gimelstob nije u potpunosti saglasan sa tom odlukom.

“Oduvek sam prihvatao odgovornost za ono što se desilo te večeri i tako će i ostati. Ujedno sam osporavao i nastaviću da osporavam način na koji se to predstavilo. To je ostavilo ‘mrlju’ i kompromitovalo ovaj sport i ljude koji su me izabrali da obavljam svoju funkciju”, naveo je Gimelstob.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković ostaje bez prvog kandidata, nasilni Amerikanac napušta ATP

Izvor: RTS, 01.Maj.2019

Nekadašnji američki teniser Džastin Gimelstob napustiće ulogu predstavnika igrača u Teniskoj asocijaciji profesionalaca (ATP), nakon skandala i presude za nasilničko ponašanje. Gimelstob je proglašen krivim za "nasilni napad" na bivšeg prijateljka Renalda Keplana pred njegovom ženom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.