Koko Gof ima 15 godina i osvojila je prvu titulu!

Izvor: RTS, 13.Okt.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koko Gof ima 15 godina i osvojila je prvu titulu!

Mlada američka teniserka Koko Gof osvojila je prvu titulu u karijeri sa samo 15 godina. Gof je trijumfovala na VTA turniru u Lincu, a u finalu je savladala Jelenu Ostapenko sa 6:3, 1:6, 6:2.
Devojka koja je u žižu svetske javnosti došla na ovogodišnjem Vimbldonu, kada je prošla kvalifikacije i stigla do četvrtog kola, napravila je novi podvig u svojoj kratkoj karijeri.

Prvo je postala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najmlađa finalistkinja nekog turnira nakon 15 godina, da bi sve to krunisala i peharom.
U finalnom meču je dobila prvi set zahvaljujući jednom brejku na startu, ali je osvajačica Rolan Garosa iz 2017. silovito uzvratila.
Ipak, gubitak drugog seta nije uticao na Koko, koja je ponovo podigla nivo svog tenisa i posao završila za okruglo 100 minuta.
"Želim da se zahvalim bogu što je uvek uz mene. Pamtiću ovaj dan do kraja života", izjavila je mlada šampionka.
Postala je prava naslednica Dženifer Kaprijati, koja je krajem prošlog veka dominirala kao tinejdžerka, dok je uspela da nadmaši legendarne sestre Vilijams. Venus i Serena imale su po 17 godina kada su osvojile svoje prvence.
Ona je sezonu počela na 875. mestu na VTA listi, a od ponedeljka će biti 71, što će joj garantovati ulazak na grend slemove sledeće sezone, bez igranja kvalifikacija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

WTA LINC: Ima SAMO 15 godina i već je osvojila titulu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2019

Meč je trajao 100 minuta...Američka teniserka Koko Gof osvojila je prvu WTA titulu u karijeri. Ova 15-godišnjakinja je u finalu turnira u Lincu pobedila Letonku Jelenu Ostapenko sa 2:1 (6:3, 1:6, 6:2)...Mlada Amerikanka će zahvaljujući ovom trijumfu značajno napredovati na WTA listi. Sa 110. pozicije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.