Senzacija Šerifa u Madridu, PSŽ srušio Siti uz prvenac Mesija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2021, 09:23

Senzacija Šerifa u Madridu, PSŽ srušio Siti uz prvenac Mesija

Pari Sen Žermen savladao je Mančester siti u "blokbaster" duelu drugog kola Lige šampiona (2:0). Moldavski Šerif je uspeo i njih da zaseni, doduše, savladavši madridski Real u španskoj prestonici sa 1:2. Liverpul ubedljiv protiv Porta, dok je madridski Atletiko posle trijumfa slavio protiv Milana u Italiji.

Šerif iz Tiraspolja, koji je na putu do elitnom takmičenja izbacio Crvenu zvezdu i Dinamo, a potom na startu savladao Šahtjor, napravio je čudo u Madridu - pobedom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protiv Reala na Santjago Bernabeu 2:1.

Šerif je u centru pažnju nakon drugog kola Lige šampiona. Ovaj tim je na „Santijago Bernabeu" stadionu stigao do trijumfa i time, sasvim jasno, do velikog uspeha, ali i nedvosmisleno ogromnog iznenađenja.

Uzbekistanac Jakšibojev je doveo goste iz Moldavije u vođstvo, ali je Karim Benzema u nastavku pogodio iz jedanaesterca. Ovo je pogodak u 17. različitoj sezoni u Ligi šampiona za Francuza, što je više od ijednog drugog fudbalera.

No, u nadoknadi vremena u drugom delu susreta, Luksemburžanin Til je vratio prednost gostima i postavio konačan rezultat (1:2).

Pari Sen Žermen je poveo protiv Mančester sitija pogotkom koji je postigao Idrisa Geje. Igrao se osmi minut utakmice.

Mančester siti je imao nemali broj prilika da stigne do izjednačenja, ali je naredni gol na meču bio još jedan koji je postigao Pari Sen Žermen. Lionel Mesi je pogodio u 74. minutu. On je tako postigao gol posle 263. minuta, koliko je do tog momenta odigrao u dresu ekipe iz Pariza.

Samo dva puta u karijeri je duže trajao Argentinčev period bez gola (prvi put u sezoni 2005-2006, kada je bio bez pogotka 298 minuta).

Ovo je sedmi gol koji je Lionel Mesi postigoa u pet mečeva protiv timova koje je vodio Pep Gvardiola (peti protiv Mančester Sitija, dva je dao Bajernu). Niko nije postigao više golova protiv ekipa Pepa Gvardiole u Ligi šampiona.

Ovo je bio 35. Mesijev meč protiv jedne engleske ekipe, a postigao je svoj 27. gol u tim mečevima. Ovo je za 15 golova više od bilo koga drugog protiv premijerligaških timova u elitnom takmičenju.

Ovo je prvi poraz Mančester sitija u grupnoh fazi Lige šampiona još od septembra 2018. godine, kada je od njih bolji bio Lion sa 2:1. Do ove, bili su neporaženi u 18 mečeva.

Liverpul je ubedljivo savladao Porto u Portugaliji (5:1). Mohamed Salah je sa dva gola (drugi je njegov 31. u takmičenju) postao tek treći Afrikanac koji je postigao najmanje 30 golova u Ligi šampiona. Samjuel Eto je postigao 30 golova u Ligi šampiona, dok je Didije Drogba precizan bio 44 puta.

U ostalim mečevima Briž je slavio kao gost protiv Lajpciga sa 2:1, Borusija Dortmund je savladala Sporting sa 1:0, dok je madridski Atletiko savladao Milan nakon preokreta sa 2:1, zahvaljujući golu iz penala u samom finišu susreta.

Tadić pogurao Ajaks do trijumfa nad Bešiktašom, remi Šahtjora i Intera

Fudbaleri Ajaksa pobedili su Bešiktaš 2:0 (2:0) u Amsterdamu u 3. kolu Lige šampiona.

Tim Dušana Tadića, kapitena i lidera "kopljanika", vrlo lako je upisao drugi trijumf u C grupi i zakoračio u nokaut rundu.

Upravo je srpska "desetka" pokrenula Ajaks ka pobedi tako što je u slalomu poput skijaša nanizala protivnike i idealno uposlila Stivena Berhuisa, kome nije bilo teško da pogodi.

Meč je bio rešen u finišu prvog dela kada je Berhuis centrirao, a Sebastijan Ale pogodio kolenom za konačnih 2:0...

Mogao je holandski velikan i ubedljivije da slavi, kao što je to uradio protiv lisabonskog Sportinga (5:1), ali se ispromašivao ispred svih Ale, a mogli su da se upišu u strelce i Tadić, Alvares, Mazraui...

Kako god, krcata "Johan Krojf" arena videla je zanimljiv meč i nosila svoje izabranike do pobeda koja otvara osminu finala elite, bez obzira na to što je već drugo kolo.

"Nacrtano" je da se Ajaks i Borusija Dortmund bore za čelo grupe...

Koliko se isprošivao Ajaks je ništa u odnosu na meč između Šahtjora i Intera u Kijevu, završenim bez golova.

Prvak Italije je bio bliži pobedi, tačnije više je promašio zicera.

Edin Džeko i Lautaro Martines, po nekoliko, prečku je pogodio Nikolo Barela, dok je iskusni Pjatov u samom finišu odbranio udarce Hoakina Koree i Stefana De Fraja.

I Šahtjor je imao prilike, pre svega u prvom delu, ali ni blizu poput zicera koje su propuštali Džeko i Martines... Ovim rezultatom ne mogu da budu zadovoljni ni jedni, ni drugi, pošto su im tek prvi ove sezone.

Rezultati i strelci:

Grupa A: PSŽ - Mančester Siti 2:0 (Gej 8, Mesi 74), Lajpcig - Briž 1:2 (Nkunku 6 - Vanaken 23, Rits 41).

Grupa B: Milan - Atletiko Madrid 1:2 (Rafael Leao 20 - Grizman 84, Suares 90+5. penal), Porto - Liverpul 1:5 (Taremi 75 - Salah 18, 60, Mane 45, Firmino 78, 83).

Grupa C: Ajaks - Bešiktaš 2:0 (Berghuis 17, Ale 43), Dortmund - Sporting 1:0 (Malen 37).

Grupa D: Šahtjor - Inter 0:0, Real Madrid - Šerif 1:2 (Benzema 64. penal - Jakšibaev 20, Til 90).
Pogledaj vesti o: Tenis,   Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.