Kiša obradovala farmere i organizatore Australijen opena

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiša obradovala farmere i organizatore Australijen opena

Intenzivni pljuskovi sa grmljavinom ublažili su šumske požare na australijskoj istočnoj obali, što je donelo olakšanje vatrogascima, farmerima koji se bore sa sušom, ali i organizatorima Otvorenog prvenstva Australije u tenisu.
Australija, poznata po netaknutoj prirodi i plažama, bori se od septembra sa požarima u kojima je poginulo 29 osoba, stradali milioni životinja a uništeno je više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 2.500 domova.

Države koje su najteže pogođene požarima i sušom, Viktorija, Novi Južni Vels i Kvinsland, željno su dočekale kišu.
Ipak, vatrogasne službe upozoravaju da ona neće ugasiti sve vatre, ali će značajno doprineti njihovom obuzdavanju.
Takođe, upozoravaju da jake olujne kiše imaju i negativnu stranu jer mogu dovesti do poplava i rušenja drveća.
Predviđa se da će se jake oluje nastaviti u mnogim oblastima pogođenim požarima, uključujući predele gde godinama nije bilo padavina, što će donekle ublažiti trogodišnju sušu.
Pljuskovi su delimično pročistili i vazduh u Australiji, ali su Sidnej, Kambera i Melburn ostali u prvih 100 najzagađenijih svetskih gradova.
Za nekoliko dana trebalo bi da počne Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu, ali organizatori imaju probleme zbog veoma zagađenog vazduha nad Melburnom.
Slovenačka teniserka Dalila Jakupovič predala je u utorak kvalifikacioni meč zbog gušenja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.