Kirjos nastavio da melje – ređaju se iznenađenja u Montrealu VIDEO

Izvor: B92, 12.Avg.2022, 08:20

Kirjos nastavio da "melje" – ređaju se iznenađenja u Montrealu VIDEO

Australijski teniser Nik Kirjos nastavio je da pruža briljatne partije, dok su favoriti Janik Siner i Marin Čilić ispali sa Mastersa u Montrealu.

Kirjos je sa 2-0 u setovima, posle samo sat vremena igre, eliminisao sunarodnika Aleksa de Minora – 6:2, 6:3.

Nikova igra u prva četiri gema meča bila je nezaustavljiva i vineri su "prštali" iz svih udaraca, sa svih strana.

Iako De Minor nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nužno igrao loše, prvi set je izgubio dosta ubedljivo.

U drugom setu je viđena razmena brejkova na startu, a mlađi Australijanac je na 1:2 propustio 0:30, što se ispostavilo kobnim.

Kirjos u četvrtfinalu Mastersa u Montrealu igra protiv Poljaka Huberta Hurkača, koji je prethodno "okrenuo" Alberta Ramosa.

Mladi Britanac Džek Drejper je došao do najboljeg rezultata u karijeri, pošto je došao do plasmana u četvrtfinale jednog Masters turnira.

Drejper, koji je prethodno izbacio Cicipasa, sada je istu sudbinu rezervisao za Gaela Monfisa.

Momak koji je godinu počeo izvan Top 200 je osvojio prvi set sa 6:2, a onda pri rezultatu 0:2 u drugom došlo je do povrede Francuza koji nije mogao da nastavi meč.

Drejperov protivnik u četvrtfinalu Montreala biće Španac Pablo Karenjo-Busta, koji je iznenadio Italijana Janika Sinera sa 6:2, 6:4.

Da pruža sjajne partije nastavio je i Tomi Pol, Amerikanac koji je prethodno šokirao Karlosa Alkarasa.

Pol, 34. teniser sveta, sada je pobedio Marina Čilića neočekivano lako – sa 6:4, 6:2 posle nešto manje od sat i po vremena borbe.

Američki teniser je bio sjajan na riternu i konstantno je "maltretirao" servis rivala, što se na kraju ispostavilo ključnim u ovom meču.

Pol u četvrtfinalu turnira igra protiv engleskog predstavnika Dena Evansa, koji je prethodno bio bolji od Tejlora Frica sa 2-1 u setovima (7:6, 1:6, 7:5).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.