Kirjos: Smešno je što nismo imali pravilo za vrućinu

Izvor: RTS, 29.Avg.2018, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirjos: Smešno je što nismo imali pravilo za vrućinu

Australijski teniser Nik Kirjos kritikovao je organizatore Ju-Es opena koji nisu imali pravovremeno rešenje za vrućinu, koja je pravila velike probleme teniserima na tom Grend slemu.
Kirjos je pobedio Moldavca Radua Albota sa 3:1 u setovima (7:5, 2:6, 6:4, 6:2) nakon dva sata i 21 minuta, pri temperaturi od oko 32 stepena Celzijusa.

Ju-Es open je zbog ekstremnih vrućina uveo pravilo poput u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ženskom tenisu, o desetominutnoj pauzi pre trećeg seta. 
"Vrućina na momente može da bude veoma opasna, a za nju nismo imali pravilo, onda smo ga danas uveli. To je smešno. Mislim da treba da imamo pravilo za vrućinu, nije zdravo da budete napolju i da vam se vrti u glavi, kao što je bilo i sudijama i jadnim skupljačima lopti. Ni publika neće po ovoj vrućini da gleda tenis. Definitvno treba da postoji pravilo za vrućinu", rekao je Kirjos. 
Australijski teniser će u drugom kolu Ju-Es opena igrati protiv Francuza Pjer-Iga Erbera.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.