Kad je tenis postao sport u kome svako može da pobedi svakog?

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2018, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad je tenis postao sport u kome svako može da pobedi svakog?

Ispao i Dimitrov, Britanci slave Kajla Edmunda

Bile su to zlatne godine ATP tura. Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal na vrhuncu, Endi Mari tu negde. Meseci su prolazili pre no što bi neko od njih ispao u susretu sa bilo kim drugim teniserom. Toliko je jaka bila ta fantastična četvorka. Ali vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su se u međuvremenu promenila, godine su usporile najveće igrače tura, a njihovi naslednici barem za sada ne daju ni naznake da su na pravom putu. Pa je tako četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije predstavljalo kraj i za Grigora Dimitrova. Treći nosilac u Melburnu položio je oružke pred Britancem Kajlom Edmundom - 6:4, 3:6, 6:3, 6:4!

Britanci u euforiji. Edmund je tek 49. na svetu, a ovo mu je bilo prvo učešće u četvrtfinalu grend slem turnira. A opet je uspeo da postane tek šesti Britanac koji je stigao među četiri najbolja na grend slemu otkako je tenis 1968. postao profesionalan sport (pre njega su to uradili Endi Mari, Greg Rusedski, Džon Lojd, Rodžer Tejlor i Tim Henman).

"Neverovatan osećaj. Ne razmišljaš o tome dok igraš, ali jeste nešto na šta si poseban. Kao dečak sam se ugledao na sve nnih", rekao je Edmund, koji će se za mesto u finalu boriti sa boljim iz duela Rafaela Nadala i šestog nosioca Marina Čilića.

A do tada će svet čitati o tome ko je Edmund. Okoreli navijač Liverpula, zagriženi fan Formule jedan... I teniser koji još čeka svoje prvo ATP finale. Kamoli ono na grend slemu. Ali kad sa svojih 188 centimetara raspali taj forhend - čuvajte se.

Iznenađenje i u ženskom singlu, 22-godišnja Emiz Mertens je deklasirala četvrtu “kosturašicu“ Elinu Svitolinu sa 6:4, 6:0, pa će u svom prvom grend slem finalu odmeriti snage sa boljom iz sudara Karoline Voznijacki i Karle Suarez Navaro.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.