Janko zvanično otvorio svoju akademiju i najavio humanitarni turnir

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko zvanično otvorio svoju akademiju i najavio humanitarni turnir

Srpski teniser Janko Tipsarević u četvrtak je zvanično otvorio svoju akademiju na Zvezdari i najavio Humanitarni turnir poznatih ličnosti.

Na veliko zadovoljstvo pravih poklonika tenisa, na početku Zvanične žurke povodom održavanja 17. Humanitarnog Porše teniskog turnira poznatih ličnosti Srbije 29. i 30. septembra, Janko je proglasio otvorenim Tenisku akademiju Tipsarević na lokaciji Sportskog centra "Olimp" na Zvezdari.

Treće zdanje jedne od najvažnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teniskih škola u Srbiji, posvećena obrazovanju tenisera u svim njegovim aspektima i bazirana na dragocenim iskustvima iz bogate teniske karijere njenog osnivača – kroz domaćinstvo najuspešnijem teniskom turniru ovog profila nastavlja misiju razvoja tenisa u Srbiji – na juniorskom, profesionalnom i rekreativnom nivou.

Oduševljeni učesnici omiljenog turnira među poznatim ličnostima – koji se održava u našoj zemlji već 11. godina – toplo su čestitali TIpsareviću na ovom gestu i gostoprimstvu koje im je lično ukazao, a zatim propratili predstavljanje žreba turnira u muškim, ženskim i dečjim takmičarskim kategorijama.

Brojne poznate ličnosti naše scene – poput Sava Miloševića, Milana Kalinića, Kikija Lesendrića, Maje Mandžuke, Jellene... – "ukrstiće rekete" u prelepom teniskom ambijentu Akademije Tipsarević i duhu drugarstva i fer-pleja – sa ciljem da se na ovaj način realizuje humanitarni fond turnira – posvećen Udruženju "Uvek sa decom" za mališane sa klinike za onkologiju u Beogradu. Učesnici Porscheovog turnira u muškom singlu i dublu, Motorola turnira za dame i Atlas Mini Tenis Opena će pokazati svoje tenisko umeće u takmičarskom programu koji počinje u subotu i nedelju - 29. i 30. septembra - u 10 časova ujutru, a najbolji primiti vredne trofeje i nagrade na Zvaničnoj završnoj ceremoniji turnira – predviđenoj za 16 časova u nedelju. Posetiocima turnira će biti priređena i vrhunska tenska egzibicija u kojoj će učesvovati najperspektivniji juniori Teniske akademije Tipsarević – kruna njegovog sportskog programa čiji je zvanični pokrovitelj ove godine – po prvi put – Sportski savez Srbije! Ulaz za sve posetioce i ljubitelje tenisa je – kao i uvek – slobodan!

"Izuzetno mi je drago što će narednog vikenda Akademija Tipsarević biti domaćin turniru ovako bogate tradicije i važnih ciljeva, što podcrtava njenu misiju da sa pravom sportskom strašču i na najvišem nivou stručnosti sarađuje sa svima kojima žele i mogu da doprinesu razvoju tenisa i njegovih vrednosti među njenim polaznicima – budućim takmičarima – kao i onom delu društva koje kroz rekreaciju promoviše vrednosti zdravog života! ", naglasio je Janko Tipsarević u svom pozdravnom govoru.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.