Italija ima novog selektora

Izvor: B92, 24.Jan.2021, 10:43

Italija ima novog selektora

Bivši teniser Filipo Volandri imenovan je za novog selektora Dejvis kup reprezentacije Italije.

Volandri je zamenio Korada Baracutija, koji je bio selektor 20 godina.

Baracuti je svojevremeno bio i selektor Fed kup reprezentacije Italije, a taj posao je 2016. godine ustupio Tatjani Garbin, posle četiri osvojene titule.

Baracuti je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrao za reprezentaciju Italije 1976. godine kada je ekipa osvojila Dejvis kup.

"U ovako važnom trenutku za moju trenersku karijeru želim da zahvalim Koradu, koji me je 2001. godine, kada je postavljen za selektora, pustio da debitujem u Dejvis kupu, iako sam tada bio samo dete", rekao je Volandri.

Volandri je od 2018. godine tehnički direktor reprezentacije Italije.

"Italijanski tenis će uvek biti zahvalan Koradu Baracutiju na njegovom izuzetnom doprinosu našem pokretu, prvo kao igraču, a zatim i kao treneru", navodi se u saopštenju Teniskog saveza Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.