Francuz Oliveti oborio rekord po broju uzastopnih as-poena (11)

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2018, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuz Oliveti oborio rekord po broju uzastopnih as-poena (11)

Francuskom teniseru, koji je 410. na svetskoj listi, to je pošlo za rukom na čelindžeru u italijanskom gradu Ortizeiju.

Čelindžer u dvorani u Ortizeiju smatra se za jedan s najbržom podlogom u toj kategoriji turnira. Oliveti je to iskoristio na najbolji mogući način u meču prvog kola kvalifikacija protiv Nemca Marka Zibera (510. mesto).

Pobedio ga je s 4:6, 7:6 (7:2), 6:4, uz 36 asova ukupno i 50 od >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 53 poena na svoj prvi servis. S 11 asova uzastopce oborio je rekord Amerikanca Sema Kverija koji ih je imao deset jedan za drugim protiv zemljaka Džejmsa Blejka u Indinjanapolisu 2007.

Oliveti je zatim prošao još jedno kolo, a u trećem, poslednjem izgubio je od Nemca Kevina Kravica (265) sa 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.