Đokovićev novi trener: Kirjos je dobar za tenis!

Izvor: Sportske.net, 25.Jul.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokovićev novi trener: ''Kirjos je dobar za tenis!''

Otkrio je i da li bi mogao da trenira prgavog Australijanca.

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević je neposredno pred početak Vimbldona uključen u trenerski tim našeg Novaka Đokovića, sa kojim je proveo nekih sedam dana, tokom prve polovine turnira.

Saradnja bi trebalo da bude nastavljena, a imajući u vidu da je Nik Kirjos u poslednje vreme sve žešći Novakov provokator, zanimljiv je Ivaniševićev komentar o australijskom teniseru >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u intervjuu za portal ''We love tennis''.

''Nik je poseban, dobar je za tenis, ali ono što meni smeta je to što on ima talenta da bude broj jedan, a ne koristi ga. Kada ga gledate, ne znate šta će sledeće uraditi, potpuno je nepredvidiv. U stanju je da odigra tri luda gema i onda da ga nema nigde. Ne smem ni da pomislim kakvu je karijeru mogao imati da je bio ozbiljniji.







Mnogi me pitaju da li bih mogao da budem njegov trener. Ne znam šta da kažem. Ne znam ni šta bih mu rekao, postavljanje ograda ne bi pomoglo. Autoritet nema nikakvu ulogu kod Nika, jedino rešenje je da Nik bude trener sam sebi. Voleo bih da ga vidim da se ozbiljno pripremi za Gren Slem, da vidimo stvarno šta sve može”, istakao je Ivanišević.

Ipak, iako ceni njegove igračke kvalitete, Ivanišević ne opravdava pomenute Kirjosove provokacije na Novakov račun.

''To je po mom mišljenju previše. Svi su tokom čitave godine zajedno na terenu i mislim da ne bi trebalo da kritikuje kolege. To nije fer plej. Možete imati svoje miljenike, ali to se ne pominje javno. Isto se odnosi na proslave pobeda. Tu ga ne podržavam. Istina je uvek zapisana na terenu.







Ako pobdiš nekog koga ne voliš, osmehni mu se, rukuj se, to je dovoljno, ali ne pričaj svašta u medijima. To su totalno nepotrebne stvari. Čak i ja, kog su uvek smatrali za nekog ko je temperamentan, nisam kritikovao protivnike. To je princip, pravilo u tenisu'', poručuje Ivanišević.


Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.