Izvor: RTS, 25.Okt.2021, 06:51

Đokovićev još jedan korak ka istoriji i novom rekordu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zadržao je prednost nad rivalima i započeo 344. sedmicu na prvom mestu ATP rang-liste. Đoković je ostao na 11.430 bodova i ima okruglo 1.800 više od drugoplasiranog Danila Medvedeva iz Rusije.
Novak je tako napravio još jedan mali, ali važan korak ka istoriji i novom rekordu u "belom sportu", a to je da sedmi put u karijeri kalendarsku godinu završio kao "broj 1".

Osvajač 20 grend >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << slemova do sada je to činio šest puta, koliko i legendarni Pit Sampras, a sigurno je da će na prvoj poziciji ostati najmanje do 22. novembra.
Do tada ima da odigra masters u Parizu i Završni turnir u Torinu, što znači da bi i pre tog datuma moglo da bude jasno da li će Novu godinu sedmi put dočekati na svetskom tronu.
Ukoliko bi u tome uspeo, jedino što bi mu preostalo jeste da napadne apsolutni rekord po broju nedelja na prvom mestu, koji drži Nemica Štefi Graf (377).
Treći na listi ostao je Grk Stefanos Cicipas, četvrti je Nemac Aleksandar Zverev, Rafael Nadal je i dalje peti, ispred Andreja Rubljova i Matea Beretinija.
Norvežanin Kasper Rud beleži najbolji plasman u karijeri, trenutno je osmi i iza njega su Dominik Tim i Hubert Hurkač.
Što se tiče srpskih tenisera, Dušan Lajović je zadržao svoj plasman i trenutno 33. teniser sveta (1.556), Filip Krajinović je otišao tri koraka unazad, pa je 40. na listi.
Laslo Đere je ostao na 1.137 bodova i zauzima 53. mesto, dok Miomir Kecmanović nastavlja da klizi i sada je 73. sa 926 bodova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ðokovićeva 344. nedjelja na vrhu, Federer 15. na listi

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2021

LONDON - Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković započeo je danas 344. nedjelju na čelu ATP liste sa 11.430 bodova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.