Đoković u srpskom derbiju bolji od Krajinovića u Beču, Lajović nije uspeo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 12:04

Đoković u srpskom derbiju bolji od Krajinovića u Beču, Lajović nije uspeo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira iz serije 500 u Beču, pošto je danas na startu pobedio Filipa Krajinovića u dva seta, sa 7:6 (8:6), 6:3.

U drugom kolu Đoković će igrati protiv Borne Ćorića iz Hrvatske, koji je pobedio Amerikanca Tejlora Frica. Ukoliko savlada Ćorića, Novak će sigurno šesti put u karijeri godinu završiti na prvom mestu ATP liste.

Time >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi se još jednom upisao u knjigu rekorda, jer bi se pridružio Pitu Samprasu, koji je za sada jedini teniser koji je šest godina završavao kao prvi igrač sveta.

Duel protiv Krajinovića za Novaka je bio teži nego što se očekivalo, jer je Filip propustio nekoliko šansi da dobije prvi set.

Najpre je prvi vođstvu od 5:4 servirao za set, ali je Novak tada napravio brejk, a potom se ušlo u tajk brejk. I tada je Krajinović bio nadomak uspeha, jer je vodio sa 5:3 i imao dva servisa, a potom i set loptu na 6:5, ali je Đoković uspeo da preokrene rezultat.

Posle toga Krajinović je pao i u drugom setu nije ni približno ponovio igru iz prvog. Đoković je u svakom od Filipovih pet servis gemova imao bar po jednu brejk šansu, a iskoristio je dve i sigurno završio meč.

Đoković: Imao sam sreće u prvom setu; Novak se publici obratio na Nemačkom

Posle meča, Đoković je pored toga što je otkrio da solidno govori nemački, rekao da je imao sreće u prvom setu.

Kako je rekao, ovo je za njega bio veoma težak meč protiv dobrog prijatelja sa kojim često trenira i odlično poznaju jedan drugog. Prvo pitanje bilo je da li zna nemački jezik? Usledio je Novakov odgovor:

"Da, naravno da znam nemački. Jednostavno, dovoljno za razumevanje i mogu malo da pričam. Trenirao sam u Nemačkoj kada sam imao 12, 13 godina i imao sam nemački jezik u školi. Zaboravio sam dosta reči ali nisam loš. Smatram da je ovde veoma dobro, hvala vam što me bodrite i što ste mi poželeli dobrodošlicu."

Potom je Đoković otkrio šta je rekao Filipu nakon meča.

"Rekao sam mu da sam imao sreće u prvom setu. Mi smo zaista dobri prijatelji i treniramo dosta često zajedno. Nikad nije lako igrati sa nekim sa kim ste tako bliski. Znamo se dugo, ja pokušavam da mu pomognem da mu budem mentor. Žreb je bio težak za obojicu, teško je igrati sa nekim ko tako dobro poznaje tvoju igru. U prvom setu je bio bolji igrač, promašio je jedan bitan smeč, a u drugom setu sam uspeo da se oporavim, da odigram bolje i zadovoljan sam kako sam odigrao", rekao je Novak posle meča i dobio aplauz od publike u dvorani.

Lajović nije uspeo, Sonego ide dalje

Italijan Lorenco Sonoge savlado je Dušana Lajovića sa 2:0 po setovima 6:4, 6:3 i plasirao se u drugo kolo turnira u Beču.

Lajović nije opravdao ulogu favorita. Bolji od njega bio je Italijan koji je 42. na ATP listi, dok naš teniser zauzima 26. mesto. Dušan je propustio svoje šanse, s druge strane protivniku je bio dovoljan po jedan brejk u oba seta da reši meč u svoju korist.

Izjednačena borba u prvom setu. Naš teniser je propustio po dve brejk prilike u trećem i devetom gemu. Svoju jedinu u desetom Sonego je iskoristio i tako dobio prvi set - 6:4. Dušan nije imao prilike za popravni.

Slična slika i u drugom setu. Oba tenisera su pritiskala servis protivnika, međutim brejk prilika nije bilo sve do šestog gema kada protivnik koristi treću brejk šansu i oduzima servis našem teniseru. Lajović nije uspeo da se vrati u meč. Italijan rutinski privodi set i meč kraju - 6:3 u drugom setu.

Turnir u Beču, iz serije 500, igra se za nagradni fond od 1.550.950 evra.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SRPSKI DERBI U BEČU PRIPAO ĐOKOVIĆU! Nole savladao Krajinovića i plasirao se u osminu finala turnira u Austriji! VIDEO

Izvor: Kurir, 27.Okt.2020

Trenutno najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira u Beču pošto je u srpskom derbiju 1. kola savladao Filipa Krajinovića sa 2:0 (7:6, 6:3).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.