Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2021, 13:03

Đoković protiv Karaceva - U Beogradu kao u Melburnu

Prvom reketu sveta u polufinalu Serbia opena protivnik je ruski teniser Aslan Karacev

Ulazimo u završnicu Serbia opena, na redu su polufinalni mečevi. Najbolji teniser sveta Novak Đoković se očekivano plasirao među četiri najbolja na turniru, a na poslednjem koraku ka finalu za protivnika ima 28. tenisera sveta Aslana Karaceva (17.00). Biće to tek drugi njihov duel, a prethodno su snage odmerili u polufinalu Australijan opena pre dva meseca. Pobednik >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ovog duela će se za titulu boriti sa boljim iz dvoboja Teroa Daniela i Matea Beretinija (18.30). Srpski teniser je dosad u Beogradu osvojio dve titule.

17.00: (1,12) Đoković - Karacev (5,30)

Đoković i Karacev su bili oslobođeni obaveza u prvom kolu, pa su takmičenje počeli od osmine finala. Srpski teniser je sa 2:0 (6:1, 6:3) savladao Kvona Sunvua, dok je Karacev teže nego što se očekivalo do četvrtfinala stigao preko Slovenca Aljaža Bedenea (2:1 - 6:3, 4:6, 7:6). U minuloj rundi su obojica bili ubedljivi, Novak je u srpskom okršaju rutinski savladao Miomira Kecmanovića (6:1, 6:3), dok ruski teniser nije imao većih problema sa Đanlukom Magerom (6:3, 6:4).

Pre nešto više od dva meseca prvi i 28. reket sveta megdan su delili u polufinalu Australijan opena, gde je srpski teniser bio ubedljiv. Đoković je za sat i 55 minuta praktično počistio Karaceva u njihovom prvom međusobnom okršaju (6:3, 6:4, 6:2) i tako se domogao finala turnira u Melburnu, koji je kasnije i osvojio.

Sam susret protekao je u Novakovoj dominaciji, sjajno je servirao, terao rivala da pravi greške, te je na kraju izgubio svega devet gemova za tri seta. Imao je u Melburnu 71 odsto uspešnosti na prvom servisu srpski teniser tokom susreta sa ruskim, zabeležio je 30 vinera, dok je 28. reket sveta napravio čak 30 neiznuđenih greški.

18.30: (1,15) Beretini - Daniel (4,70)

Aslan Karacev je svakako najprijatnije iznanđenje u svetskom tenisu ove godine. Preko kvalifikacija je stigao do Otvorenog prvenstva Australije, da bi se probio među četiri najbolja. Izašao je iz anonimnosti u 27. godini, a pre dolaska na turnir u glavnom gradu Srbije osvojio je i turnir u Dubaiju. Ove godine je na učinku od 16 pobeda i četiri poraza.

Đoković je izjavio da jedva čeka polufinale i da obožava da igra na domaćem terenu.

"Osećam se jako dobro na terenu, dobro se krećem, udaram lopticu i naravno uživam u prednosti domaćeg terena. Jedva čekam da izađem na terenu u polufinalu".

Pun je reči hvale za narednog rivala.

"Karacev je u sjajnoj formi. Pun je samopouzdanja. Svi znamo da iza sebe ima najboljih nekoliko meseci u karijeri".

SERBIA OPEN - POLUFINALE

Subota

17.00: (1,12) Đoković - Karacev (5,30)

18.30: (1,15) Beretini - Daniel (4,70)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.