Đoković oborio rekord, ali na ovoj listi nije prvi

Izvor: B92, 06.Dec.2022, 12:54

Đoković oborio rekord, ali na ovoj listi nije prvi

Svetska asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) objavila je listu najvećih zarada među igračima u protekloj sezoni.

Na vrhu je prvi igrač planete, Karlos Alkaras, koji je zaradio nešto više od 10,1 milion dolara u godini u kojoj je napravio vrtoglavi rast.

Naš Novak Đoković, iako nije igrao na Australijan i US openu, nalazi se odmah iza momka iz Mursije, sa zarađenih 9,9 miliona dolara.

Gotovo polovinu tog novca, tačno 4.740.300 dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novak je osvojio zahvaljujući tituli na Završnom mastersu u Torinu, što je najveća nagrada na pojedinačnom turniru u istoriji.

U sezoni za nama, za oko 600 hiljada dolara manje novca od Novaka zaradio je njegov najveći rival, Rafael Nadal.

Sledi Kasper Rud sa 8,1 milion dolara, potom Stefanos Cicipas sa 6,6, dok su u Top 10 još Feliks Ože-Aljasim, Andrej Rubljov, Tejlor Fric, Danil Medvedev i Hubert Hurkač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

GDE BI BIO DA SU MU DOZVOLILI DA IGRA! Nole je oborio rekord, ali ni u ovome nije najbolji

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2022

Bez dileme bi se našao na tronu...Svetska asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) objavila je listu najvećih zarada među igračima u protekloj sezoni. Na vrhu je prvi igrač planete, Karlos Alkaras, koji je zaradio 10,1 milion dolara...Iako nije igrao na Australijan i US openu, kao i nekoliko Mastersa,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.