Đoković najbolji teniser decenije

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković najbolji teniser decenije

Specijalizovani teniski portal tennis.com izabrao je Novaka Đokovića za najboljeg tenisera u protekloj deceniji.
Kako je navedeno, srpski teniser je 2011. prvi put je postao najbolji teniser sveta, a te godine je osvojio tri grend slem trofeja, a od ukupno 16 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čak 15 ih je osvojio baš u ovoj deceniji, daleko više od svojih najvećih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Đoković je svoju dominaciju pokazao tokom 2015. i polovinom 2016. godine, kada je vezao titule na sva četiri grend slema i postao prvi teniser od Roda Lejvera kojem je to pošlo za rukom.
Kao još jedan upečatljiv trenutak iz Đokovićeve karijere, navode i ovogodišnje finale Vimbldona, kada je u pet setova uspeo da pobedi Rodžera Federera.
Ove decenije Đoković na grend slemovima ima učinak od 216 pobeda i 24 poraza, a ukupno na svim turnirima 627 pobeda i 100 poraza.
Pogledaj vesti o: Federer,   Rafael Nadal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLAVNI KIPARSKI TENISER POSTAO TRENER: Oženio Hrvaticu, pominjao Novaka, a sada preuzima šestu teniserku sveta!

Izvor: Kurir, 12.Dec.2019

Ovogodišnji Vimbldon će ostati upamćen po vanvremenskom finalu Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.