Đereov čas 8. teniseru sveta za najveću pobedu u karijeri! VIDEO

Izvor: B92, 20.Feb.2019, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đereov čas 8. teniseru sveta za najveću pobedu u karijeri! VIDEO

Laslo Đere, srpski teniser, ostvario je najveću pobedu u karijeri pobedivši Austrijanca Dominika Tima u prvom kolu Rio de Žaneira.

Đere je na turniru iz serije 500 bio bolji od Tima lakše nego što su očekivali i njegovi najoptimističniji navijači – 6:3, 6:3 – posle samo sat i 19 minuta igre.

Tim je bio prvi koji je oduzeo servis rivalu na meču, ali je Đere ekspresno uzvratio istom merom. Do drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dela prvog seta nije bilo preterano teških gemova za servere, sve do 4:3, kada je srpski teniser fantastično riternirao i zasluženo došao do brejka, a zatim i seta.

Drugi set je počeo isto kako je završio prvi, brejkom. Đere je dominirao protiv osmog tenisera sveta i prvog nosioca turnira u Riju, te napravio i dodatni brejk.

Dominik je uspeo da se vrati u meč i oduzme servis Laslu na 5:2, ali je u svom narednom servis gemu izgubio sva četiri poena i pretrpeo neočekivani poraz, koji je ipak bio veoma zaslužen.

Tim je turnir u Rio de Žaneiru osvojio 2017. godine, dok je Đere pobedom i plasmanom u drugo kolo obezbedio poboljšanje plasmana za 11 mesta, na 79. mesto, za sada. Ovo je, inače, Đereova najveća i jedina pobeda nad Top 10 teniserom u karijeri, a prethodno mu je najdraža uspomena bila pobeda nad Fernandom Verdaskom i plasman u polufinale turnira u Budimpešti 2017. godine.

U drugoj rundi Srbin se sastaje sa najverovatnije Japancem Tarom Danielom, koji je pred prekid zbog kiše imao prednost od 4:1 u trećem setu protiv domaćeg tenisera Sejbota Vajlda.

Turnir serije 500 u Riju se igra na šljaci, nagradni fond je 1.937.740 dolara, a titulu brani Argentinac Dijego Švarcman.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đere pobijedio 8. tenisera svijeta

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2019

Laslo Đere, srpski teniser, ostvario je najveću pobjedu u karijeri pobijedivši Austrijanca Dominika Tima u prvom kolu Rio de Žaneira.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.