Direktor ATP-a o Novakovoj asocijaciji: Igrači nisu u boljoj poziciji

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 17:13

Direktor ATP-a o Novakovoj asocijaciji: Igrači nisu u boljoj poziciji

Direktor ATP-a Andrea Gaudenci govorio je o aktuelnim temama u svetu tenisa.

To su problemi uzrokovani pandemijom koronavirusa, zbog čega su igrači napravili i novo udruženje, PTPA.

Predmet razgovora u nedavnom intervjuu za "Tajms" bila je i podizanje jednog turnira na travi u rang Mastersa.

"Ne zaustavljamo se, uvek se radi na napretku i upravljanju krizama i problemima. Nalazimo se u periodu u kojem dosta menjamo; promenili smo u poslednjih 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meseci više pravila nego u poslednjih 30 godina, kako u pogledu kalendara, tako i u pogledu novčanih nagrada, ranga...apsolutno svega. Ne možemo da pronađemo rešenje kao NBA, da igramo na jednom mestu. Sve zahteva ogroman napor", rekao je Gaudenci.

Najveći problem je ekonomski.

"Naš sport zavisi u najvećoj meri od prodaje karata. To je 45 ili 50 odsto ukupne zarade."

Prošle godine osnovana je još jedna Asocijacija tenisera (PTPA), na čijem je čelu Novak Đoković.

"Pomno pratim ovu temu otkako se pojavila. Znam kako se osećaju igrači, imam mnogo empatije prema njima. Ali iskreno, mislim da nisu u boljoj poziciji ni sa novim udruženjem. Čvrsto verujem, da ako želimo da naš sport raste, potrebna je saradnja svih igrača i turnira. Takođe razumem želju tenisera da mora da postoji veća transparentnost u pogledu finansiranja turnira."

Postoji ideja i o podizanju jednog ili dva turnira na travi na nivo Mastersa.

"Voleo bih da Kvins i Hale budu Mastersi. To sam predložio zainteresovanim stranam i rukovodstvu ATP-a. Sviđa mi se ideja o jakom Mastersu koji će prethoditi Vimbldonu. Imamo Grend slem na travi, ali nemamo Masters, tako da je to tema o kojoj će da se razgovara. To bi mogla da bude dobra prilika da se veliki događaj vrati u Veliku Britaniju", zaključio je Gaudenci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.