Danilovićeva prvi put u karijeri među 100 najboljih na svetu

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danilovićeva prvi put u karijeri među 100 najboljih na svetu

Mlada srpska teniserka Olga Danilović na startu turnira u Taškentu pobedila je Ruskinju Anu Kalinjaskaju sa 6:4, 6:1 i od sledećeg ponedeljka prvi put u karijeri će biti među 100 najboljih igračica sveta.

Sedamnaestogodišnja Srpkinja je za 63 minuta savladala kvalifikantkinju, a u osmini finala sastaće se sa njenom sunarodnicom Anastasijom Potapovom. Ruska tinejdžerka je trenutno 132. teniserkom na WTA listi. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Danilovićeva je nešto lošije počela duel sa Kalinjskajom i već u prvom gemu Ruskinja je napravila brejk i kontrolisala je meč do rezultata 4:4, kada joj je mlada Srpkinja prvi put oduzela servis za 4:4. Danilovićeva je potom lako osvojila svoj gem, a onda još jednim brejkom dobila prvi set.

U drugom setu dileme nije bilo. Jedna od najtalentovanijih igračica sveta je nastavila sa odličnom igrom i sa duplim brejkom povela je sa 5:0 i ubrzo iskoristila prvu meč loptu.

Olga Danilović pobedila je Anu Kalinskaju 6:4, 6:1 u 1. kolu u Taškentu, od 2:4 je uzela devet gemova u nizu.

Od ponedeljka Olga prvi put u karijeri u Top 100 (za sada oko 95. mesta)!

U drugom kolu repriza finala Moskve sa Potapovom.

Danilovićeva će od ponedeljka u najgorem slučaju biti oko 95. pozicije na WTA listi, a u drugom kolu protiv Potapove očekuje je repriza nedavnog finala u Moskvi, kada je Srpkinja osvojila prvu WTA titulu u karijeri i to kao laki luzer.

Druga srpska teniserka Bojana Jovanovski je na startu turnira u Uzbekistanu poražena od Beloruskinje Vere Lapko sa 6:1, 6:3.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobede Danilović i Jorović u Taškentu, poraz Jovanovski

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2018

Mlada srpska teniserka Olga Danilović na startu turnira u Taškentu pobedila je Ruskinju Anu Kalinjaskaju sa 6:4, 6:1 i od sledećeg ponedeljka prvi put u karijeri će biti među 100 najboljih igračica sveta...Sedamnaestogodišnja Srpkinja je za 63 minuta savladala kvalifikantkinju, a u osmini finala...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.